Pel que fa a la qualitat, la situació actual és bona, “pinta bé” com ha destacat Rius, però encara no s’han fet controls d’acidesa i graduació i “poden passar moltes coses abans de començar a veremar”. En les dues o tres setmanes que queden i que són claus per als resultats finals, la vinya vol temperatures que no excedeixin els 30-35 graus.
Els viticultors celebren totes les ajudes que s’han posat en marxa per contrarestar els danys del míldiu o de l’impacte de la covid i és que la campanya de verema serà complicada també en la producció i comercialització. “Enguany és molt atípic perquè a causa de la covid-19 hi ha molta incertesa sobre el futur del sector i el Departament i les administracions han tret ajuts per pal·liar-ho”, com són la verema en verd però també els ajuts per a l’emmagatzematge i destil·lació.
La tercera DO per als consumidors
La Denominació d’Origen Terra Alta ha mantingut la tercera posició en el rànquing de preferències del consumidor entre els vins de les denominacions d’origen catalanes, i és la DO catalana que més es ven fora de Catalunya, amb un percentatge de quota de mercat del 3,10%, molt per sobre de la resta de les DO catalanes.
“Fa temps que treballem perquè la DO Terra Alta i la garnatxa blanca, la seva varietat més emblemàtica, entrin en l’imaginari col·lectiu del consumidor, que ens tinguin en compte a l’hora d’escollir un vi, una copa. Des de fa dos anys, treballem per donar valor afegit i que el consumidor, no només ens percebi, sinó que doni notorietat a la marca i es modifiqui la percepció que té cap a casa nostra”, ha assenyalat Rius.