Intercepten 3.000 quilos d’haixix al delta de l’Ebre

Després de dos desembarcaments de matinada

En la matinada del passat dia 18 de l’actual mes de gener, en una platja pròxima a la població de Riumar, agents de la Guàrdia Civil de Tarragona en col·laboració amb efectius de Mossos d’Esquadra, van intervenir una partida d’haixix de 2100 kg.

La col·laboració ciutadana ha resultat fonamental a l’hora de la intercepció de la substància estupefaent. La Guàrdia Civil, després d’haver rebut informació que es podria produir un desembarcament d’haixix, va activar un dispositiu de vigilància amb agents de recerca especialitzats en lluita contra el narcotràfic en la zona sud de la província, recolzats en tot moment per mitjans tecnològics dels quals disposa el SIVE (Sistema Integrat de Vigilància Exterior) a la província de Tarragona per al control i vigilància del trànsit marítim.

Aquest dispositiu, va identificar en la mar el que va resultar ser una narcolancha que transportava la droga que finalment va poder arribar a la platja, la qual cosa va permetre intervenir finalment una quantitat de 2100 kg d’haixix que es trobaven perfectament embalats en fardells pròxims als 40 kg de pes.

En el moment del transbord de la droga un vehicle policial de Mossos d’Esquadra en servei rutinari va advertir moviments que li van resultar sospitosos, comunicant a la seva central tal circumstància donant avís a altres patrulles que també es van desplaçar al lloc.
Donada la concurrència de tots dos cossos en l’operatiu es van articular els procediments de col·laboració i coordinació establerts a Catalunya entre els diferents cossos policials, fent-se càrrec de les actuacions judicials el cos de la Guàrdia Civil.

Unitats del Servei Marítim de la Guàrdia Civil van rastrejar sense èxit el sud de la província per a la localització de l’embarcació que va prendre rumb cap al sud del mediterrani a gran velocitat.

Unes hores més tard agents dels Mossos d’Esquadra van localitzar en els voltants a dos individus (un de nacionalitat espanyola i un altre de nacionalitat marroquina) presumptament vinculats amb les activitats de desembarcament de l’haixix. Citats individus van ser traslladats a les dependències de la Guàrdia Civil per a la instrucció de diligències. Després de ser sentits en declaració van ser posats a disposició judicial.

A resultar de l’operatiu desplegat s’han intervinido seixanta (60) fardells d’haixix, que van llançar un pes de 2100 kg, així com 44 bidons de combustible, amb un total de 880 litres.
Les organitzacions criminals solen proporcionar a les embarcacions combustible suficient per a poder retornar a la costa nord del continent africà una vegada han transportat la droga fins a la província de Tarragona.

Investigadors de la Policia Judicial de la Guàrdia Civil han obert una recerca per a identificar a les altres persones que van participar en la partida.

Les diligències i detinguts han estat posats a la disposició del Jutjat d’Instrucció núm. TRES en funcions de Guàrdia dels de Tortosa.

La Guàrdia Civil, després d’haver incrementat la pressió en el sud del Mediterrani contra organitzacions dedicades al narcotràfic, ha advertit un augment en els intents de partida de substàncies estupefaents en el litoral català. Així, al llarg del passat any 2021, la Guàrdia Civil de Tarragona, va intervenir prop de 4000 kg d’haixix i 4 embarcacions destinades al transport de droga.