Consorci de la Batalla de l’Ebre invertirà 253.000 euros en el Poble Vell de Corbera

Són dades entre les 15 hores de divendres i les 15 d'aquest dissabte

El Consorci Memorial dels Espais de la Batalla de l’Ebre (Comebe), format per la Generalitat i ajuntaments, invertirà 253.000 euros en obres de consolidació del Poble Vell de Corbera d’Ebre (Tarragona), en el turó de la Muntera, informa la Conselleria de Justícia en un comunicat.

A la fi de 2021 començaran les obres per preservar les runes i evitar la degradació pel vent, la pluja i les temperatures, segons el conveni signat aquest dissabte entre la consellera de Justícia i presidenta del Comebe, Ester Capella; l’alcalde de Corbera d’Ebre, Antoni Álvarez, i el president de l’Associació del Poble Vell, Joan Antoni Montaña.

El conveni també implica que el Poble Vell s’integri en els espais del Comebe: així, el públic podrà comprar una única entrada integrada per accedir als centres d’interpretació del consorci i també al Poble Vell –ara es treballa en la fórmula legal per possibilitar-ho–.

El Poble Vell és l’antic casc urbà de Corbera d’Ebre, que va quedar derruït per les bombes durant la Batalla de l’Ebre; després de la guerra, les famílies que hi vivien es van anar traslladant a la part baixa del municipi, a banda i banda de la carretera, fins a construir un nou casc urbà.

I el Poble Vell es va convertir en un conjunt de cases en runes presidit per l’església vella de Sant Pere: declarat Bé Cultural d’Interès Nacional l’any 1992, el poble és lloc de visita per veure de prop els efectes d’una guerra.