Restauració i petit comerç de Barcelona temen les restriccions: “Estem acollonits”

L'anunci de la limitació d'aforaments al 50% i la cita prèvia a botigues han caigut com una gerra d'aigua freda

Restaurants, bars i petit comerç de la ciutat de Barcelona han rebut amb temor la tornada de les restriccions arran de l’augment dels casos de coronavirus. “Ho veiem amb incertesa perquè tornem de facto a la fase 2 i el problema és el que vindrà a partir d’ara”, ha reconegut Albert Barros, gerent del restaurant Casa Pagès, al barri de la Vila de Gràcia.

“Estem acollonits i amb la por al cos de si torna el confinament domiciliari. Hauríem de tancar altre cop i a veure qui sobreviu aquest nou mes o dos de persianes abaixades”, ha continuat Barros. De fet, l’anunci per part del Govern de la limitació d’aforaments al 50% a l’interior de bars i restaurants i la recomanació de cita prèvia a les botigues han caigut com una gerra d’aigua freda.

és enllà d’aquestes limitacions, el sector creu que amb la recomanació a la població de sortir el mínim possible s’acabi perdent bona part de la clientela. “Aquesta setmana passada vam treballar força bé però ahir divendres a la nit va ser matador. Ens van cancel·lar tres reserves i no es veia ningú pel carrer”, ha reconegut el gerent de Casa Pagès.

“La gent tindrà por de venir i les notícies tampoc és que siguin gaire aclaridores. Espanya parla de 600 afectats nous en un dia i aquí el Govern xifra en 1.200 els nous contagis diaris només a Catalunya”, ha expressat amb estupefacció Barros. “Al final no saps a qui creure’t”, ha puntualitzat el gerent de Casa Pagès, que –sobre les noves limitacions- ha afirmat que no han hagut de tocar gaire res.

“Nosaltres ja teníem menys taules i dos metres de distància a l’interior. L’únic que hem fet a partir d’avui és treure el servei de barra”, ha comentat Barros, que pronostica “un futur molt negre” si s’acaba amb un confinament domiciliari a Barcelona. “Després de tres mesos tancats, 15 dies o un mes extra seria insostenible i la ruïna per a molts restaurants i comerços. Molts ja no tornarien a obrir a la tardor”, ha avisat el gerent de Casa Pagès.

En paral·lel, altres bars de la Vila de Gràcia –com els situats a les conegudes places de la Virreina, de la Vila, Rovira i Revolució- han acatat la nova normativa restringint l’entrada de clients a l’interior i separant més les taules i cadires a les terrasses.

Encara que això signifiqui agafar més espai del permès per l’Ajuntament de Barcelona. Pel que fa a les botigues, molt pocs canvis aquest dissabte ja que la cita prèvia és encara una simple recomanació del Govern.

Comerços de roba com Selvatika o de roba de la llar com MYC –ambdues a Torrent de l’Olla- han mantingut la porta oberta a tots els clients, però fent encara més visible el gel hidroalcohòlic a l’entrada i amb fulls a l’entrada per deixar clar la necessitat de mascareta i distància de seguretat.

“És veritat que hi havia gent que encara anava sense mascareta i que no respectava cap distància de seguretat a l’entrar a la botiga”, ha afirmat la Neus, dependenta de MYC.