Zaragoza torna a reclamar la reobertura dels CAP i consultoris locals al Baix Ebre

La portaveu de Junts per Catalunya al Consell Comarcal del Baix Ebre denuncia “retallades encobertes del departament de Salut en l’atenció primària”

La portaveu de Junts per Catalunya al Consell Comarcal del Baix Ebre, Sandra Zaragoza, ha tornat a denunciar “retallades encobertes per part del departament de Salut en l’atenció primària a la comarca”. En aquesta línia Zaragoza ha manifestat la seua preocupació davant la falta de concessió de Salut amb la reobertura dels caps i consultoris a la comarca. “El departament de Salut està dibuixant una política de fum: anuncien telèfons on no donen resposta, anuncien algunes reobertures i segueixen sense atendre presencialment als CAP i consultoris locals…”, ha dit la portaveu, que ha afegit que “Salut ha de garantir l’atenció presencial i preferent a tota la societat i en especial a les persones d’edat avançada així com el retorn de totes les especialitats”.

La portaveu ha recordat que ja ho van denunciar el passat mes de maig en una moció al ple del Consell Comarcal que va aixecar enrenou i que el president d’ERC, Xavier Faura, va demanar retirar. “Cada cop més gent s’adona d’allò que al gener veníem denunciant: que el departament de Salut està retallant l’atenció primària”.

 

Zaragoza també ha recordat que en aquell moment, Movem no va votar a favor de la reobertura dels CAP i consultoris locals. “No sabem si ho van fer per pressions dels seus socis de govern, ERC, o perquè la moció la presentava Junts per Catalunya”, ha lamentat la portaveu que ha acabat demanant-los que “independentment dels pactes que tinguin Movem i ERC, reclamem que no siguin còmplices de la cortina de fum de Salut i que defensin el territori”.