Xavier Pallarés: “No podem seguir assumint més morts a l’N-340”

Exigeix a l'Estat el compliment dels acords establerts amb la Generalitat

Aquest matí, a les 06.37h, s’ha produït un xoc frontal entre un camió i una furgoneta al km. 10.65-1.067 de l’N-340 al terme municipal d’Alcanar, que ha provocat la mort del conductor del cotxe. Aquest és el segon accident a l’N-340 que es produeix en poques hores al terme municipal d’Alcanar, després que ahir un camió va bolcar a les Cases d’Alcanar i va resultar ferit el conductor.

Davant aquests fets, el delegat del Govern a les Terres de l’Ebre lamenta profundament que s’hagi produït la mort d’una altra persona al tram ebrenc de l’N-340, “no podem seguir assumint més morts, ni ferits, a l’N-340 i exigim a l’Estat espanyol que compleixi els acords amb la Generalitat i implementi d’una vegada per totes el desviament de vehicles per l’AP-7, amb bonificacions per als camions i la gratuïtat per a la ciutadania ebrenca”. Al mateix temps, el delegat del Govern demana “prudència als conductors ja que en aquest període estival el trànsit augmenta considerablement a l’N-340, i també d’altres vies del territori, per tant, hem d’anar amb molt de compte per evitar lamentar fets irreversibles”

Xavier Pallarés remarca que la Generalitat ja ha publicat la resolució al DOGC però, “ara cal que Foment aprovi les bonificacions corresponents que s’han d’aplicar al tram de l’AP-7 i que es faci efectiva la mesura i el compromís que ja fa temps estaven presos, no podem esperar més”.

El Govern català, a través del Servei Català de Trànsit, ha establert les restriccions i, a través del Departament de Territori i Sostenibilitat, ha instal·lat la senyalització vertical que informa de la restricció de vehicles pesants a les dues vies. Ara només queden pendents les gestions del Govern central.

El Servei Català de Trànsit (SCT) ja va anunciar, a principis de juliol, que havia posat en marxa els tràmits per restringir la circulació de vehicles pesants a diversos trams de l’N-340. L’SCT va elaborar l’esborrany de la resolució per la qual es modifica la Resolució INT/3014/2017, de 29 de desembre, que estableix les restriccions a la circulació durant l’any 2018, i que afegeix a les restriccions existents a l’N-II, els trams concrets de prohibició a l’N-340. Així s’estableix la restricció de vehicles o conjunts de vehicles de transport de mercaderies de quatre o més eixos (iguals o superiors a 26 tones de MMA o MMC) en aquests trams:

N-340 des del límit amb la província de Castelló a Alcanar fins al PK 1.122 a l’Hospitalet de l’Infant. Els vehicles afectats per aquesta restricció podran utilitzar com a itinerari preferent el delimitat per l’AP-7/E-15, entre els recorreguts provinents de Castelló, i la sortida número 38, a l’Hospitalet de l’Infant.
N-340 des del PK 1.176,4 a Altafulla fins al PK 1.209,5 a Vilafranca del Penedès. Els vehicles afectats per aquesta restricció podran utilitzar com a itinerari preferent el delimitat per l’AP-7/E-15, entre les sortides número 32, Altafulla, i la número 30, a Vilafranca del Penedès (sud).
*Quedaran exceptuats d’aquestes restriccions a la circulació diversos supòsits, que també es veuran modificats per aquesta resolució i que s’aplicaran a l’N-340.

L’objectiu d’aquestes restriccions és contribuir a descongestionar i reduir la sinistralitat en aquestes carreteres i millorar la mobilitat, si més no, fins que les característiques de les infraestructures assoleixin una major seguretat i fluïdesa viària. Els desviaments es faran cap a l’AP-7, atès que constitueixen una alternativa de més capacitat i millor traçat. La implantació d’aquestes mesures permetrà desviar entre 3.800 i 4.000 camions diaris de la N-340 cap a l’AP-7, la qual cosa millorarà la seguretat i la fluïdesa en la carretera.