L’AFTTE denuncia la manca d’alternatives gratuïtes als correbous

“A Amposta, si vols prescindir de bous, o pagues o et quedes a casa a sentir el xivarri”, subratlla la Plataforma

La Plataforma Alternativa a la Festa Taurina Terres de l’Ebre (AFTTE) ha emès avui un comunicat en què subratlla els “desequilibris” en la programació de la Festa Major d’Amposta 2017: “La primera nit de festes es pot passar anant de bous embolats a bous capllaçats sense gastar-se un euro o de festa de l’aigua a We Love Fest desembutxacant més de 20 euros. És a dir, si vols prescindir de bous, o pagues o et quedes a casa a sentir el xivarri.”

Segons l’AFTTE, aquestes desigualtats es reiteren al llarg de tot el calendari de festes, en què “comptabilitzem 33 actes taurins, dels quals 12 són bous embolats.” 75 000 euros del pressupost municipal ampostí es destinen als correbous, “un autèntic despropòsit que, a més a més, paguem entre tots”.

Enguany l’Ajuntament dela capital del Montsià ha organitzat un concert gratuït de Txarango. L’AFTTE celebra aquesta iniciativa, però es lamenta que “casualment es faci el dia en què no hi ha bous; per tant, no és una alternativa, sinó més aviat un extra.L’única alternativa nocturna real als bous l’organitza la gent de Surt al Castell els dies 16, 17 i 18 d’agost.”

La Plataforma, contrària que “el maltractament subvencionat es converteixi en festa”, reclama “coherència política” a les autoritats: “D’una banda, ERC se suma a la campanya Olot sense Correbous; de l’altra, signa un manifest en defensa de les festes taurines ebrenques.” Així mateix, l’AFTTE reclama “unes festes inclusives, respectuoses i sense ús ni abús d’animals. Seguirem dient ben fort que unes altres festes són possibles perquè aquestes no ens representen”.

Marta Milian Ariño