10 microempreses del Baix Ebre es podran beneficiar d’un nou programa per ser més competitives

Es tracta d'un assessorament integral i personalitzat que persegueix en última instància la creació d'ocupació

El Consell Comarcal del Baix Ebre, a través del projecte Baix Ebre Avant, va iniciar aquest dimarts 11 d’abril, al Viver d’Empreses de Camarles, un nou programa d’assessorament integral per a microempreses i autònoms. Es tracta d’una assistència professional i individualitzada destinada a impulsar, consolidar i fer més competitives un total de 10 petites empreses del Baix Ebre, que han estat seleccionades entre les 35 que es van preinscriure per participar en aquest programa subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya. Totes les empreses participants tenen en comú necessitats específiques de professionalització, consolidació i desenvolupament del negoci.

La directora del projecte Baix Ebre Avant, Laura Rius, ha remarcat que aquest programa és una nova aposta del Consell Comarcal del Baix Ebre per assessorar un segment del món empresarial de la comarca que demanda ajut per consolidar-se i crear ocupació. Rius ha explicat que la voluntat és continuar aquest assessorament els propers anys per donar cabuda a les empreses que enguany no han estat seleccionades.

El programa, que té una duració aproximada d’un any, s’estructura en tres fases: diagnosi prèvia, assistència tècnica personalitzada i proposta de pla d’acció. En la primera fase s’analitzarà la situació inicial de l’empresa per detectar les necessitats i les mancances a nivell de gestió, competitivitat i consolidació. En funció dels resultats de la diagnosi, s’entrarà en la segona fase per oferir serveis adreçats a professionalitzar i consolidar l’empresa (control de tresoreria, estratègia de negoci, optimització de l’organització interna, gestió eficient dels costos i gestió eficaç de les xarxes socials, entre d’altres). Finalment, en la tercera i última fase s’elaborarà un pla d’acció amb actuacions futures a desenvolupar per la microempresa per tal d’assolir els objectius plantejats.

Els assessoraments individualitzats es desenvoluparan al Viver d’Empreses i Centre de Negocis Baix Ebre Innova de Camarles.