Els ajuntaments estudien quin ús donar a les coeteres del delta de l’Ebre protegides

Els experts recorden que aquests edificis singulars, dotze dels quals catalogats com a BCIN, ajuden a entendre i explicar la vida rural a l'espai natural

Com donar noves utilitats, aprofitar etnològica i turísticament les coeteres del delta de l’Ebre, dotze de les quals han estat recentment declarades com a Bé Cultural d’Interès Nacional. Aquest és l’objectiu que es plantegen els ajuntaments i els propietaris d’aquests edificis singulars, construïts entre els anys 50 i els anys 70 amb l’objectiu d’evitar les tempestes de tardor que podien malmetre la collita d’arròs al Delta.

Tot i que només una dotzena compten amb la figura de màxima protecció del patrimoni català, hi ha documentades 38 coeteres a la zona. La Generalitat creu que el reconeixement, precisament, ha de servir per donar-los una nova utilitat, com crear rutes turístiques, lúdiques o de divulgació i recorda que anualment habilita una línia d’ajuts per recuperar edificis protegits. Els consistoris deltaics planegen integrar-les en els nou projectes turístics o d’altres ja existents.