Amb qui farà tàndem electoral Puigdemont, Illa o Aragonès?

Avatar photo
La portaveu dels socialistes al Parlament, la vicepresidenta de la Generalitat i una empresària de Silicon Valley són les número 2 de les llistes

Amb els candidats a les eleccions catalanes confirmats, aquests dies els partits han confeccionat finalment la resta de les llistes pels comicis del 12M. A banda del cap de llista, una altra figura destacada de la candidatura és la del número 2. Un espai molts cops reservat per un fitxatge estrella de fora de la política.

Com ja va passar als anteriors comicis, la majoria de les formacions polítiques han optat per no explorar fórmules màgiques i han col·locat a gent de confiança com a escuders dels candidats. Únicament Junts s’ha volgut desmarcar d’aquesta tendència amb el fitxatge de l’empresària de Silicon Valley, Anna Navarro.

La veu del PSC al Parlament

Els socialistes han decidit posar a la segona posició qui ha sigut la portaveu del seu grup al Parlament en els últims anys. La mataronina Alícia Romero agafa el testimoni d’Eva Granados i serà la persona amb qui faci tàndem electoral Salvador Illa. En l’àmbit polític, Romero ha sigut regidora i tinenta d’alcalde a l’Ajuntament de Mataró i diputada a la cambra catalana des del 2012. Durant la seva experiència al món municipal va encapçalar el projecte per posar en marxa el TecnoCampus Mataró-Maresme i la reforma del Mercat municipal.

La vicepresidenta entra a les llistes

A les files republicanes, l’escollida ha sigut Laura Vilagrà. Tot i que el president Aragonès ha prescindit de la majoria dels seus consellers en aquestes llistes, Vilagrà conserva el segon lloc per Barcelona. La bagenca va iniciar la legislatura únicament com a consellera de la Presidència, però un any i mig després de la destitució de Puigneró (Junts) es va convertir també en vicepresidenta de l’executiu. Anteriorment, havia sigut regidora i alcaldessa de Santpedor, i també diputada al Parlament entre 2006 i 2011. A banda d’aquests càrrecs electes, va ser delegada del Govern a la Catalunya Central.

El fitxatge estrella de Junts

Més enllà del ‘cop d’efecte’ de la candidatura de Puigdemont, els juntaires també han volgut agitar les eleccions amb un fitxatge estrella com a número dos. L’empresària de Silicon Valley, Anna Navarro, és l’escollida per fer tàndem amb l’expresident, realitzant així el salt a la política per primera vegada. L’olotina va formar la seva primera start-up a San Francisco i ha liderat equips a diverses empreses americanes com Cisco Systems, Xerox, VeriSign, VMware, NetApp i Procore Technologies. A més, el 2020 va ser nomenada com la dona més influent del món en tecnologia per la revista Analytics Insight.

Fa tres anys, la número dos de Junts va ser Laura Borràs. El nou fitxatge va arribar en el tercer lloc, incorporant Joan Canadell, que era el president de la Cambra de Comerç. Tot i això, Borràs era la candidata de facto, ja que les possibilitats de tornar de Puigdemont eren mínimes en aquell moment.

Entre la resta de partits, destaca el canvi de número 2 de Comuns Sumar. Jéssica Albiach incorpora al seu costat a l’actual alcalde del Prat de Llobregat, Lluís Mijoler. Es tracta del batlle més important del seu espai i uns dels principals detractors de l’ampliació de l’Aeroport.

 

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Aturen un vehicle a Olot i troben 200 g de marihuana i 100 g d’haixix

Notícia següent

L’Ajuntament de Tortosa obté el segell Inforparticipa per la seva qualitat i transparència

Notícies relacionades