Dissabte, 1 de juny de 2024
És notícia

La reflexió després d’uns resultats inesperats: Junqueras i Rovira fan un pas enrere

Avatar photo
“Temps desesperats requereixen mesures desesperades”
Oriol Junqueras

Primer Aragonès, després Junqueras i segueix Marta Rovira. Els alts càrrecs d’ERC han decidit que és moment d’un relleu després d’uns dies de reflexió provocats pels resultats de les eleccions.

Després d’anunciar Pere Aragonès el seu abandonament de la política activa, Oriol Junqueras deixarà la presidència d’ERC temporalment, a partir del 9 de juny, per “obrir un procés de reflexió i escolta activa abans de decidir el seu futur”. Marta Rovira, per la seva banda, no deixa el seu futur obert: ha anunciat que no es presentarà a la reelecció com a secretària general d’ERC al congrés de finals d’any. 

Marta Rovira creu que el moment de Junqueras també ha acabat

La secretaria general creu que el cicle d’Oriol Junqueras també ha acabat. Demana un relleu al capdavant del partit.

Junqueras aspirava a presentar-se a la reelecció, però Rovira apostava per una “transició tranquil·la” que passi per un relleu a la cúpula del partit de tots dos. De moment Junqueras no renuncia totalment a la presidència, i no es descarta que es torni a presentar al càrrec al conclave de finals de novembre. Rovira, però, aconsegueix que deixi el càrrec almenys d’aquí a unes setmanes, encara que sigui temporalment.

El sector més proper a Rovira considera que Junqueras ho tindria complicat de ser reelegit com a president d’ERC al congrés del juny, en cas que s’hi presentés. Per tant, tot apunta que del congrés del 30 de novembre en sortirà una nova direcció.

El 30 de novembre serà el congrés d’ERC. Arriben mesos d’incertesa en el partit, on, fins i tot, es podrien trobar amb una repetició electoral on haurien de prendre accions ràpides i precises.

La reunió de l’executiva d’ahir es va allargar més de 4 hores. Amb la presència d’Aragonès; Junqueras; Rovira (a distància); la vicepresidenta, Laura Vilagrà; consellers i conselleres de l’executiu (que no tenen dret a vot, però sí que poden intervenir); i gairebé tota l’executiva republicana.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Desplegament policial a Barcelona per desallotjar 30 ocupes d’un edifici municipal

Notícia següent

138 anys de presó a 4 joves per violar una menor en grup

Notícies relacionades