Puigdemont demana no “malfiar-se” de les solucions polítiques “de TikTok”

Avatar photo
El candidat de Junts+ demana el vot encara que sigui amb “dubtes” per no arribar a un “punt de no retorn”

Carles Puigdemont ha fet una crida aquest diumenge a “malfiar-se d’aquelles solucions que es poden explicar en un minut i mig” en vídeos a TikTok. “L’amor a primera vista existeix, però la veritat al primer clic, no”, ha dit el candidat de Junts+, que ha reblat: “Els problemes complexos demanen solucions complexes. No existeixen les solucions fàcils i nosaltres som els de les solucions complexes”.

Així ho ha sostingut en un acte a Argelers amb la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC), durant el qual han planat qüestions com la immigració o la llengua. Puigdemont també ha reclamat el vot als qui puguin estar “carregats de dubtes” perquè no se’n penedeixin d’una victòria del PSC en quatre anys quan s’arribi a un “punt de no retorn”.

Davant de dos centenars de militants de la JNC, Carles Puigdemont ha volgut posar especial èmfasi en els “reptes colossals” de futur, parlant de l’emancipació juvenil, el “repte demogràfic” o la situació de la llengua catalana. I davant d’això ha advertit que cal fer polítiques “amb prospectives” i no limitar-se a “gestionar els problemes d’avui”.

“Avui la cadena generacional està esmicolada, trencada o amenaça”, ha lamentat el cap de llista de Junts+ a les eleccions del 12-M, que ha instat a fer-hi front: “És el moment de reaccionar, no d’aquí a quatre anys quan algú s’adoni que es va equivocar de vot. O aquell que s’ha quedat a casa perquè està tip”.

Puigdemont ha insistit que “si avui no anem a les urnes, fins i tot carregats de dubtes i incerteses, no tingueu cap dubte que en patirem les conseqüències en els pròxims anys, i que algunes coses que avui tenen remei travessin un punt de no retorn”.

El candidat de Junts+ ha posat l’exemple de la llengua catalana, assenyalant Salvador Illa. “Algú que menysprea ostensiblement la identitat de la gent de Lleida i el Baix Llobregat, menyspreant la llengua, pot garantir un futur per la gent d’aquest país?”, ha preguntat. I ha pujat de tot: “Ja ens estan ensenyant les credencials. Què cal? Que ens facin un dibuix del que li passarà a la llengua catalana?”.

Puigdemont també ha situat altres prioritats en el centre, com l’accés a l’habitatge, el “repte demogràfic”, el fet que els joves qualificats no hagin de marxar de Catalunya o l’amenaça que suposa la “globalització comercial” sobre la creació cultural en català. S’ha compromès a “exigir” a tots els departaments de la Generalitat que tinguin “una política prospectiva” perquè “necessitem treballar per la Catalunya del futur”.

“Ara és el moment de preparar les pròximes generacions, ser valents prenent decisions, algunes impopulars i incòmodes, que fins i tot ens costin algun suport, però que no només seran molt respectades, sinó també agraïdes”, ha afirmat. Ha defensat que cal algú “que prengui decisions” i no “que governi fent la viu-viu d’elecció en elecció”.

 

Urroz: “Catalunya ha tocat fons en molts àmbits”

En la mateixa línia s’ha expressat la secretària general de la JNC i número 19 de Junts+ per Barcelona, Ariadna Urroz, que ha advertit que “Catalunya es troba en una cruïlla” i que “hem tocat fons en molts àmbits”. Per això ha defensat que cal “un canvi de rumb, un cop de timó, aixecar Catalunya”, que segons ha dit només ho pot fer Puigdemont.

Urroz ha posat el focus en les condicions de vida dels joves, molt diferents de la dels seus pares. “Hem estat educats en crisi econòmica, hem hagut de buscar feina després de la pandèmia i no ens podem emancipar pels alts preus de l’habitatge”, ha denunciat. Per això ha reclamat “polítiques reals” per a millorar les condicions de vida “de les generacions que venen”.

També han intervingut altres militants de la JNC, com Laura Cuadrado, assessora de Junts al Congrés dels Diputats, que com Puigdemont ha alertat que no existeixen les “solucions màgiques” en qüestions com la immigració i que per això cal el traspàs de les polítiques a la Generalitat, que ha pactat Junts. Ha acusat l’Estat de “distribuir de forma desigual els immigrants per descatalanitzar-nos”.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior
Salvador Illa i Zapatero

Zapatero aposta per Illa per “liderar la Catalunya sense límits de potencial”

Notícia següent

Una dona mor calcinada en xocar contra un pal de la llum i incendiar-se el cotxe

Notícies relacionades