Dilluns, 7 d'octubre de 2024
És notícia

Òmnium Cultural i la família d’Enric Sirvent rebutgen amnistiar el policia acusat de provocar-li un atac de cor

Avatar photo
Les acusacions defensen les diferències del cas davant la resolució del jutjat barceloní que ha amnistiat 46 policies
ACN / Enric Sirvent durant la inauguració de la plaça 1-O a Lleida

La família d’Enric Sirvent, l’home que va patir un atac de cor en una càrrega de la Policia Nacional durant el referèndum de l’1 d’Octubre al col·legi electoral Centre Cívic la Mariola a Lleida, va presentar dimarts un escrit davant de l’Audiència de Lleida oposant-se a l’aplicació de la llei d’Amnistia a l’agent que ha portat a judici per agressió.

La família de Sirvent, que exerceix d’acusació particular, i Òmnium Cultural, que exerceix d’acusació popular, han presentat les al·legacions per oposar-se a aquesta amnistia al policia espanyol.

Enric Sirvent va patir un atac de cor l’1 d’Octubre, víctima de la violència policial i que va estar a punt de provocar-li la mort. Sirvent va morir el 2020 com a conseqüència de la covid-19, i ara és la seva família qui batalla als jutjats.

“No estem parlant d’una actuació superficial de la policia, sinó que Sirvent va ser agredit i va patir una mort sobtada, tot i que se’l va poder reanimar”, va dir l’advocat Carles López, a càrrec de l’acusació. Així, López va defensar que el cas té un “element diferenciador” i “més greu” perquè no s’apliqui l’amnistia a l’agent, a diferència de la resolució que ha amnistiat 46 policies a Barcelona.

cas Enric Sirvent jutjats
ACN / L’advocat Carles López durant la roda de premsa

L’agent està acusat d’un delicte de lesions amb l’agreujant de motivació ideològica i de prevalença del caràcter públic. L’acusació popular i la particular li demanen 3 anys de presó. “Són fets que han de ser enjudiciats i aleshores valorar si realment poden ser amnistiats perquè en aquest moment tal com estan plantejats no ho són”, va concloure López.

L’advocada de la família, Anna Llauradó, va explicar, entre els diferents arguments per oposar-se a l’aplicació de la mesura a l’acusat, que “l’agressió per part del policia investigat excedeix de l’àmbit d’aplicació de la llei d’amnistia”.

A més a més, argumenta que “la força i l’agressió exercida contra Enric Sirvent era innecessària i del tot desproporcionada. No obeïa a cap dels objectius fixats a aquell dia als cossos policials. Per la qual cosa entenem que el supòsit de fet, la conducta de l’agent investigat, sí que supera el llindar mínim de gravetat exigit per l’aplicació de la llei”. 

A més, “esgrimim també l’agreujant que va actuar per motivació ideològica, ja que, segons la documentació del cas, va proferir expressions com puta Catalunya, entre altres”. Amb tot, l’advocada ha considerat que la resolució dictada pel jutjat de Barcelona que amnistia una cinquantena de policies “no hauria d’influir en el nostre cas”.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Set detinguts al Ripollès per falsificació de passaports i suplantació d’identitat

Notícia següent

54 persones s’incorporen a l’Ajuntament de l’Hospitalet a través d’un pla d’ocupació

Notícies relacionades