Laia Estrada, candidata de la CUP

Avatar photo
Pla mitjà de la diputada de la CUP-NCG Laia Estrada oferint una roda de premsa el 6 de juliol de 2021 (Horitzontal)

Laia Estrada i Cañón, natural de Tarragona i nascuda l’any 1982, serà la candidata de la CUP per les pròximes eleccions del 12 de maig al Parlament de Catalunya. 

L’exconsellera de l’Ajuntament de Tarragona és graduada en Ciències Ambientals per la Universitat de Girona i té un màster en Estudis Territorials i de la Població per la UAB.

Esquerra Independentista el 2008 i Candidatura d’Unitat Popular el 2012. Fins que va arribar a ser consellera de l’Ajuntament de Tarragona l’any 2015.

Carrera política de Laia Estrada

Com a consellera a Tarragona, el més destacat és que va treure a la llum el cas Inipro. Després va ser acusada de desordres públics en la manifestació de Tarragona del 21 de desembre del 2018, i per aquest cas, el jutjat d’instrucció de Tarragona dictà una ordre de cerca i captura per no comparèixer a les citacions. El TSJC arxivà la causa perquè només s’aportava com a indicis un atestat dels Mossos on Estrada “mou una tanca”.

Mentrestant, Laia Estrada és elegida Diputada al Parlament de Catalunya l’any 2021. Com a Diputada, sempre s’ha oposat al Hard Rock i ha “defensat el seu territori”.

Ara, en plena “refundació” de la CUP, és la candidata ideal, pel seu discurs més independentista que l’altra opció, que era Laure Vega i així s’ha ratificat amb 542 vots d’un total de 863. Estrada és ferma defensora de la salut pública i, sobretot, molt independentista.

Curiositats de Laia Estrada

  • Té un fill, Blai
  • Ha escrit un llibre sobre la sanitat pública: “Sortim de l’UCI” a banda de “Des de totes les trinxeres, a primera línia de foc” i haver col·laborat en llibres col·lectius
  • Com a Diputada ha format part de l’intergrup de Drets sexuals i reproductius

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Mor un home de 40 anys en accident de moto

Notícia següent

L’ultra resistència arriba a Lleida amb la Backyard Ultra de Guissona

Notícies relacionades