Dijous, 4 de juliol de 2024
És notícia

Junts diu que l’enquesta de TV3 “no té en compte l’especificitat” de les eleccions

Avatar photo
Sarri atribueix la baixa participació al poc marge de temps entre els comicis catalans i els europeus

Junts manté la prudència davant el primer sondeig de RTVE i TV3 que atribueix a la formació només un eurodiputat i diu que l’enquesta “no té en compte l’especificitat” de les eleccions, de circumscripció única. En una primera valoració de la nit, el número 3 de la candidatura i director de campanya, Aleix Sarri, ha demanat esperar als resultats definitius per poder “analitzar amb molt de compte i voluntat reflexiva” les dades. Sarri ha atribuït la baixa participació a Catalunya al poc marge de temps entre la celebració dels comicis catalans i els europeus i ha afirmat que això “ha dificultat la mobilització” en comparació a la resta de l’Estat. “Veurem com evoluciona el número tant de percentatge com de repartiment d’escons”, ha dit.

Per ara, el sondeig de RTVE i TV3 dona a Junts només un eurodiputat i la formació baixaria fins al quart lloc -per darrere del PSC, ERC i el PP-, amb el 12,5% dels vots. En les últimes eleccions, Junts es va erigir com a guanyadora, amb el 28,6% de les paperetes.

El cap de llista està fent el seguiment de la nit electoral des del Press Club de Brussel·les, escenari de les principals conferències de Junts des que Puigdemont va marxar a l’exili l’octubre del 2017. Comín està seguint els resultats acompanyat de la presidenta de la formació, Laura Borràs, el secretari general, Jordi Turull, l’expresident Carles Puigdemont, i el número 3 i 5 de la candidatura, Aleix Sarri i Gorka Knörr.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Més de 10.500 persones visiten la Reus Viu el Vi al Parc de Sant Jordi

Notícia següent

PP, socialdemòcrates i liberals mantindrien la majoria malgrat l’augment de l’extrema dreta

Notícies relacionades