Dissabte, 15 de juny de 2024
És notícia

Espanya reconeixerà l’Estat de Palestina

Avatar photo
Es tracta d’un acord entre els dos socis de govern i una manera de “fer-se eco del sentir majoritari del poble espanyol”

Des de la pujada de les tensions entre Israel i Palestina, el govern espanyol ha sigut un dels grans baluards de la causa palestina a la Unió Europea. Tot i això, el lideratge no s’havia traduït en cap mesura de pes, més enllà de grans discursos i les ajudes humanitàries.

Yolanda Díaz va anunciar en un acte de campanya a Tarragona que proposaria el reconeixement de l’Estat palestí al Consell de Ministres. Però les diferències entre els dos socis de govern no havien permès fer cap anunci en aquest sentit.

Amb tot, Pedro Sánchez ha donat a conèixer avui des del Congrés que Espanya farà finalment aquest pas. El president del govern ha animat a utilitzar tots els “ressorts polítics al nostre abast per dir que no permetrem que es destrueixi la possibilitat dels dos estats, l’única solució justa i sostenible al conflicte“. Sánchez ha explicat que la decisió és fruit d’un acord entre els dos socis de govern i una manera de fer-se “eco del sentir majoritari del poble espanyol“.

Segons remarca, els països que defensen els drets humans estan obligats a actuar “a Ucraïna i Palestina, sense dobles rasers”. Per aquest motiu, ha apuntat que el 28 de maig aprovaran al Consell de Ministres el reconeixement de l’Estat palestí.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Abandonen un home malferit davant l’hospital Arnau de Vilanova

Notícia següent

Port Tarragona present a World Hydrogen 2024 Summit & Exhibition

Notícies relacionades