ERC aposta per la descarbonització i la transició verda com a prioritats al Camp de Tarragona

Avatar photo
Sans ha posat en valor l’oportunitat d’innovació que té el Camp de Tarragona com enclavament estratègic amb la consolidació dels llocs de treball de qualitat que genera la indústria instal·lada al territori

La descarbonització és l’objectiu que Esquerra Republicana té en el seu punt de mira quan es parla de noves formes d’industrialització. Raquel Sans, cap de llista per la demarcació, ha visitat la seu de la Vall de l’Hidrogen Verd i ha manifestat que “cal posar tots els esforços per tal que les empreses del sector compleixin el repte marcat per la Unió Europea l’any 2050. Per a fer-ho calen inversions a temps vista i per aquest motiu des del govern de la Generalitat, juntament amb la resta d’administracions, es busquen les sinergies perquè això pugui ser una realitat.”

Sans ha posat en valor l’oportunitat d’innovació que té el Camp de Tarragona com enclavament estratègic amb la consolidació dels llocs de treball de qualitat que genera la indústria instal·lada al territori. Ha recordat que “la mitjana salarial dels treballadors és un 11% superior a la resta de sectors productius i aquest és un actiu que hem de preservar”.

Per això, es vol continuar apostant per l’economia regenerativa i la transició verda. És important també seguir invertint per altres polítiques d’acompanyament d’aquest canvi, com són la descarbonització de la indústria o la transició energètica, amb apostes com l’impuls de les energies renovables o altres nous vectors energètics, com per exemple, l’hidrogen verd.

Aquesta nova política industrial que planteja Esquerra Republicana és més necessària que mai, donades les necessitats d’inversió massiva de les empreses en àmbits estratègics com la descarbonització i la digitalització dels seus processos. Les empreses necessiten afrontar grans inversions en un context de disrupció i, per tant, incert. Així, és més necessari que mai, cobrir les fallades de mercat amb polítiques clares i instruments ben dotats econòmicament, que serveixin per acompanyar les empreses en aquesta transició necessària, preservant i impulsant la competitivitat del teixit industrial català.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Obren un judici oral contra Rubiales pel petó a Jenni Hermoso

Notícia següent

Vilalta demana concentrar el vot a ERC per garantir una millor Catalunya

Notícies relacionades