Trump canvia la recepta de la Coca-Cola: "És senzillament millor"

L’anunci ha estat fet públic a través de Truth Social, la seva xarxa social, i difós també pels canals oficials de la Casa Blanca

17 de juliol de 2025 a les 19:23h

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha tornat a posar una marca emblemàtica al centre del debat polític. Aquesta vegada, ha anunciat que Coca-Cola ha acceptat la seva petició de fer més dolça la fórmula d'aquest refresc, substituïnt el xarop de blat de moro de la recepta original per sucre de canya “real” en les begudes produïdes als Estats Units.

L’anunci ha estat fet públic a través de Truth Social, la seva xarxa social, i difós també pels canals oficials de la Casa Blanca. “He estat parlant amb Coca-Cola sobre la possibilitat d'utilitzar sucre de canya real en la Coca-Cola produïda als Estats Units, i han acceptat fer-ho. Serà una decisió excel·lent. Ja ho veureu, és senzillament millor!”, ha escrit Trump, acompanyant el missatge amb una imatge promocional on es podia llegir: “Comparteix una Coca-Cola amb Trump”.

La companyia, per la seva banda, no ha confirmat oficialment el canvi. En un breu comunicat, un portaveu ha agraït “l’entusiasme del president Trump” i ha anunciat que “aviat es donaran a conèixer novetats sobre noves ofertes dins de la gamma de productes”.

El pla de salut de Trump: fer els EUA “més saludables”

Aquesta proposta encaixa amb l’agenda del seu govern en matèria de salut pública, dins de la iniciativa Make America Healthy Again (MAHA). Aquesta comissió, formada per diversos membres del gabinet, va concloure en un informe que el consum excessiu de xarop de blat de moro alt en fructosa podria estar relacionat amb l’obesitat infantil i altres malalties cròniques.

Tot i això, molts experts apunten que, des d’un punt de vista nutricional, no hi ha grans diferències entre el sucre de canya i el xarop de blat de moro quan es consumeixen en quantitats similars.

Malestar entre els productors de blat de moro

La reacció del sector agrícola no s’ha fet esperar, i han qualificat la proposta de perjudicial per al camp nord-americà. “Canviar el xarop de blat de moro per sucre de canya no té cap sentit nutricional i posaria en risc milers de llocs de treball en la indústria alimentària, a més de reduir els ingressos dels agricultors i incrementar la dependència d’importacions de sucre”, han alertat.

Durant dècades, el xarop de blat de moro ha estat un pilar de la indústria alimentària nord-americana, gràcies a les subvencions governamentals i als alts aranzels que graven el sucre estranger. És per això que la majoria de Coca-Cola als EUA utilitza aquest tipus d’edulcorant, a diferència de països com Mèxic o Espanya, on encara es fa servir sucre de canya.

Sobre l'autor
Maria Lorenzo foto
Maria Lorenzo
Veure biografia
El més llegit