Una dona de 64 anys ha estat diagnosticada amb una infecció cerebral causada per un paràsit intestinal que normalment es troba a les serps pitó catifa. Aquesta espècie de serp és pròpia del continent australià.
Els metges responsables de tractar aquest cas es van trobar atònits quan van descobrir un exemplar d'”Ophidascaris robertsi”, un cuc intestinal de vuit centímetres de llarg, amb vida dins del cervell de la pacient.
El doctor Sanjaya Senanayake, expert en malalties infeccioses de la Universitat Nacional Australiana i l’Hospital de Canberra, va comentar: “És extremadament inusual trobar una cosa viva en el cervell durant una intervenció. Aquest esdeveniment ha estat impactant per als metges i per a la pacient mateixa.”
Tot i que hi ha hagut casos documentats de paràsits que poden arribar al cervell humà, cap d’ells havia estat mai d’aquestes dimensions.
La pacient va experimentar problemes de salut a partir del desembre del 2020, quan va començar a patir dolor abdominal, diarrea i altres símptomes. Va ser a principis del 2021 que va ser hospitalitzada per diversos problemes de salut, incloent-hi dolor abdominal persistent, febre i dificultats respiratòries.
No va ser fins al 2022 que es va realitzar una ressonància magnètica al cervell de la pacient, a causa dels seus símptomes de deteriorament de la memòria i la depressió. Les imatges van revelar una lesió inusual al lòbul frontal dret del cervell.
La neurocirurgiana Dra. Priya Bandi va liderar l’operació per extreure el paràsit del cervell de la pacient. “Aquesta és una situació que no oblidaré mai. Treballar amb un cas tan excepcional ha estat un repte i un aprenentatge significatius”, va dir la Dra. Bandi.