Tanquen un home per error en una nevera de la morgue i el troben mort

En José va passar 5 hores atrapat dins la nevera abans que algú s'adonés que no estava mort, però ja va ser massa tard

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

José, un home de 62 anys, ha mort d’hipotèrmia després que el tanquessin per error durant 5 hores en la nevera d’una morgue. Van donar-lo per mort i el van ficar dins d’una cambra frigorífica sense adonar-se que l’home encara estava viu.

 

La víctima va passar cinc hores tancant dins la cambra sense que ningú se n’adonés, i quan el personal va veure que havia comès un error, ja era massa tard i el José va acabar morint a l’hospital.

 

Ara, la família ha demanat responsabilitats per als sanitaris pel que consideren una greu negligència i les autoritats brasileres, on van ocórrer els fets, ja estan investigant.

 

José Ribeiro da Silva, de 62 anys, va ser declarat mort el 29 de novembre a l’hospital estatal del Centre Nord de Goiàs, al Brasil, després que el seu estat de salut empitjorés per un càncer de llengua que patia.

 

Per raons que ara s’investiguen, el protocol de l’hospital per confirmar la mort d’un pacient abans d’enviar-lo a la morgue no es van complir. Els metges van signar el certificat de la seva mort i van enviar el seu cos a la morgue, però en José encara era viu.

 

Mentre el personal del centre feia les gestions corresponents per notificar la mort a la família i per traslladar el seu cos al seu poble natal, el cos d’en José va ser traslladat a una funerària a 100 km de distància.

 

Allà, l’home va estar 5 hores tancat en una nevera fins que un treballador de la morgue va veure que alguna cosa no anava bé. En obrir la bossa on estava el cos, va veure que la víctima encara era viva i va trucar els serveis d’emergència.

 

Una ambulància va traslladar en José de nou a l’hospital amb greus símptomes d’hipotèrmia poques hores després.

 

La família, en declaracions als mitjans locals, no entén que va poder passar per cometre un error d’aquesta magnitud. “És increïble, el meu germà va passar cinc hores en una bossa amb fred”, lamenta la germana de la víctima. “Ell no necessitava passar per tot això”, ha insistit.