MIRACLE A LA SELVA: Trobats vius els quatre germans desapareguts 40 dies a la selva

La millor notícia, en la que ben pocs confiaven: els quatre germans d'entre 13 anys i 11 mesos han estat rescatats sans i estalvis després de 40 llargs dies perduts a la selva.

temps lectura-Temps de lectura: 3 minuts

Contra tot pronòstic i després d’un sonat anunci fallit (aquí), finalment els quatre germans que van patir un accident d’avió enmig de la selva colombiana -on va morir la seva mare i el pilot de l’aparell- han estat trobats després de 40 dies de recerca, afamats, prims, menjats pels mosquits… però vius.

Un exemple de supervivència i resiliència en quatre germans, el més gran dels quals tenia 13 anys i el petit tan sols 11 mesos. Els quatre menors han estat trobats i rescatats per un grup de cerca format per membres de les Forces Armades colombianes i de comunitats indígenes.

La primera imatge que se’n coneix mostra els menors d’edat al mig de la selva acompanyats d’11 homes, entre els quals hi ha 8 uniformats i 3 líders indígenes, que es van endinsar a la selva per trobar el seu parador.

QUATRE FOTOS PER A CONFIRMAR EL RESCAT

El rescat va ser confirmat ahir a la tarda, després de ben assegurar-se’n, pel president del país, Gustavo Petro, que va ensenyar quatre fotografies del rescat a través de les seves xarxes socials.

En la primera foto s’aprecia com els soldats donaven menjar als petits, una més mostra aquest mateix retrat més de prop amb ells asseguts en plàstics a terra, a la tercera els rescatadors van posar amb els nens i una quarta els retrata asseguts a terra mentre reben atenció dels seus salvadors.

EL GOS QUE ELS VA POSAR SOBRE LA PISTA, PERDUT

Tot i que els quatre nens són vius, les Forces Armades encara no poden esbrinar parador del gos Wilson, el caní de raça pastor belga que va posar els rescatadors sobre la pista dels petits i que s’havia perdut durant els operatius de rescat.

Són nens de la selva, de la selva de Colòmbia”, va dir el president, Gustavo Petro, en unes breus declaracions a mitjans que va donar des de l’aeroport.

“Estaven sols, ells mateixos van aconseguir un exemple de supervivència total, que quedarà a la història. Així que aquests nens avui són els nens de la pau i els nens de Colòmbia”, va declarar el president des de l’aeroport militar de Catam.

COM VAN PODER SOBREVIURE ELS QUATRE GERMANS

El capità, Andrés Chaparro, representant de l’ajudantia del Comando General de les Forces Militars, va explicar que els nens van dir als rescatadors que “es van alimentar dels fruits que els donava la selva i dels kits de supervivència que anaven trobant” (els havien llançat amb els helicòpters de rescat).

Els menors, d’acord amb les Forces Militars, tenen deshidratació i algunes picades d’insectes que habiten a la selva, i van ser atesos inicialment per metges de combat del Comando d’Operacions Especials que havien estat desplegats a la zona.

Després d’aquesta primera valoració van ser traslladats en helicòpter a la base militar de Sant José del Guaviare on ja van han estat estabilitzats.

A Hores d’ara els quatre menors han estat traslladats a l’Hospital General de Bogotà on ja s’han pogut reunir amb el seu pare i la seva àvia.