Maura, de 7 anys, la nena més jove del món amb càncer de mama

Mentre la Maura es banyava, amb només 5 anys, la mare li va detectar un bony al pit que va resultar ser càncer

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Una nena de 7 anys s’ha convertit en la pacient més jove del món en ser diagnosticada amb càncer de mama. Els metges han hagut d’extreure-li la mama i els experts ja estan estudiant un cas que consideren “rar” i que ha sorprès la comunitat científica.

 

Maura és una nena de 7 anys que, quan en tenia 5, s’estava banyant amb la seva mare, Patricia, i ella li va detectar un bony estrany al pit. La mare la va dur al metge, qui li va dir que “el que tenia no era normal” i que si esperaven massa temps, el bony “aniria creixent”.

 

Quan li van practicar una biòpsia a la nena van rebre la diagnosi més sorprenent: la Maura tenia càncer de mama. El cas va sorprendre la comunitat científica perquè aquesta malaltia és molt més habitual en dones que ronden els 50 o 60 anys, a vegades una mica abans i amb casos en noies molt joves, però mai tan joves.

 

Els metges que tractaven la Maura li van haver d’extreure completament la mama afectada per evitar una possible metàstasi, un procediment que ara la mare de la petita té por que l’afecti per a la resta de la seva vida. “La meva filla està mutilada i aquest és el dolor que jo tinc”.

 

La petita no entén “la magnitud d’aquesta malaltia” i l’únic que ha verbalitzat sobre el tema és que “no vol ser calba”, però no acaba d’entendre haver perdut una mama.

 

Ara, la família està a l’espera dels resultats d’unes proves per saber si el càncer li ha provocat una metàstasi, i en cas positiu, desplaçar-se a Barcelona, on hi ha més experiència en el tractament de càncers complicats en nens.

 

El problema d’aquest cas específic és que hi ha molt poca literatura mèdica en un càncer d’aquesta tipologia en pacients tan joves, motiu pel qual és difícil predir què passarà a partir d’ara.