Mata un home i en fa servir el cap per robar-li els diners del banc amb el ‘reconeixement facial’

El jove prostitut va matar el seu client, el va robar i, amb la cara del mort, pretenia buidar els seus comptes bancaris.

temps lectura-Temps de lectura: 3 minuts

Un crim aberrant va commocionar la ciutat de Goiânia (Brasil) els darrers dies. João Henrique Aguiar, un jove de 22 anys va ser detingut acusat d’assassinar Roberto Pávia, un arquitecte de 64 anys de manera macabra.

I és que Henrique va fer servir el cap de la víctima per intentar enganyar el sistema de seguretat per reconeixement facial d’una aplicació bancària. El terrible cas implica assassinat, frau i intents de transferències financeres.

EL BANC SANTANDER ALERTA

Segons la Policia Civil, la tragèdia va començar quan el Banc Santander va notar un comportament sospitós per compte d’un home, que era titular d’un compte a l’entitat.

L’equip de Seguretat Corporativa de l’entitat va notar diversos intents d’operacions digitals al compte del client, inclòs el registre de Biometria Facial. Tanmateix, en comprovar les fotos enviades, va quedar clar que es tractava d’una persona aparentment morta.

Com a conseqüència, el banc va avisar immediatament les autoritats policials, que van començar a investigar el cas. El sospitós, identificat com João Henrique, va ser detingut dilluns passat, al sector oest de Goiânia.

Inicialment, va intentar mentir sobre la seva identitat, però els agents de seguretat aviat van descobrir la seva veritable identitat i van identificar que era sospitós d’altres delictes, com el robatori i la malversació.

DESCOBRIMENT MACABRE

Durant la detenció, la policia va traslladar João Henrique al pis de la víctima, acompanyat d’un conserge de l’edifici on es va produir el crim. Quan van arribar al lloc dels fets, van trobar les claus i la porta tancada.

Després de forçar la porta de la suite, van fer un macabre descobriment: el cos de l’ancià era al bany, amb un crucifix a la mà i una corda al coll. La Policia Civil va revelar que aquesta escena va ser falsificada pel sospitós en un intent de simular un suïcidi.

CONFESSIÓ DE L’ASSASSÍ

Els agents van afirmar que, després de localitzar el cos, João Henrique va confessar haver comès el crim. A més, va admetre haver fet intents de transferències via PIX al seu compte bancari personal, per un total de més de 60.000 R$, amb la targeta de la víctima.

El sospitós també va revelar que va gastar aproximadament 4.000 R$ en la compra d’articles com rellotges i telèfons mòbils.

Segons les investigacions, el jove també va confessar que, després de fer les compres, va tornar al lloc del crim per simular trobar el cos de l’home i trucar a la policia, al·legant un presumpte suïcidi.

El cas és tractat com un homicidi qualificat i frau bancari, i el sospitós roman sota la custòdia de les autoritats. La ciutat de Goiânia es mostra perplexa per la brutalitat del crim i l’audàcia del delinqüent en intentar utilitzar el cos de la víctima en benefici propi, revelant un escenari que posa de manifest la importància de la seguretat en les transaccions bancàries i la lluita contra la ciberdelinqüència.

Les investigacions continuen per intentar esclarir tots els detalls d’aquest crim que va sacsejar la comunitat local, mentre la família de la víctima busca justícia i respostes pel tràgic succés.

UN JOVE PROSTITUÏT

Segons ha pogut saber la policia João Henrique Aguiar Soares, de 22 anys, es prostituïa per a guanyar diners i aquell dia fatídic Roberto Paiva en va ser el seu client. Segons la Policia Civil, el noi va fer-se selfies a casa de l’arquitecte després de l’assassinat.

“Va anar a llocs bons, podia trobar parella, algú amb qui quedar-se tota la vida, tenia una situació financera intel·ligent i controlada… Malauradament, el món és molt pervers, és molt cruel, així que va passar aquesta fatalitat”, va dir Márcia, la germana de l’arquitecte.