El gos li arrenca mig braç i no demana ajuda per no perdre l’animal

Dos gossos de la víctima van començar a barallar-se i, quan va intentar separar-los, un dels animals la va emprendre contra ella

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Una dona va patir l’atac d’un dels seus gossos, que li va arrencar mig braç i li va destrossar l’altra mà, però no va demanar ajuda perquè tenia por que els serveis socials li prenguessin l’animal.

 

Els fets van succeir divendres passat a la ciutat argentina de Córdoba, on la dona viu en males condicions higièniques i apinyada amb una cinquantena d’animals.

 

Dos dels seus gossos van començar a barallar-se al voltant de la una de la matinada, moment en què la dona, de 66 anys, va intentar separar-los. En aquell instant, un dels gossos es va regirar i la va atacar, arrencant-li mig braç i destrossant-li l’altra mà.

 

La víctima no va demanar ajuda i va viure durant dos dies amb les greus ferides sofertes, fins que diumenge, morta de dolor, la dona no va poder aguantar més i va contactar alguns veïns perquè l’ajudessin.

 

Quan els veïns van anar a casa seva per ajudar-la van trobar-se una escena dantesca, amb la dona sense l’avantbraç l’esquerra i amb la mà destrossada, a més d’altres ferides. Ella, l’únic que demanava era “que no li prenguessin els gossos”.

 

Ràpidament, els veïns van trucar els serveis d’emergència, que van atendre la dona i la van traslladar a un hospital, on va quedar ingressada. El director del centre explica que ara la dona “està bé, però té una enorme lesió al braç dret, des del colze cap avall, amb pèrdua de la mà, del muscle i amb l’os exposat”.

 

A més, a l’altre braç presenta “ferides múltiples, amb pèrdua de substància”, el que podria fer que també li haguessin d’amputar.

 

La Policia, que va acudir a casa de la dona per corroborar la seva versió, va trobar-se desenes d’animals en condicions lamentables. Concretament, hi van trobar 15 gats, 15 gossos, alguns d’ells cadells; galls, gallines, animals de consum i fins i tot conills.

 

El gos que va atacar la dona va ser traslladat a un institut veterinari per a mantenir-lo en observació i ara s’estudia què fer amb la resta, ja que les autoritats consideren que, tot i que la dona rescatava animals abandonats, les pèssimes condicions els convertia en víctima de maltractaments animals.