Un fort terratrèmol deixa més de 300 morts a l’est del Mediterrani

En total, el terratrèmol s'ha sentit a 14 països, entre els quals hi ha també Israel, Xipre, Jordània o el Líban

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Un fort terratrèmol de magnitud 7,8 a l’escala Richter ha deixat almenys més de 300 morts i més de 440 persones ferides a la frontera entre Turquia i Síria.

 

La pitjor part se l’ha endut el país turc, on el govern ha declarat “el nivell més alt d’alarma”, fet que implica la petició d’ajuda internacional.

 

L’oficina de Gestió de Desastres i Emergències (AFAD) del país ha xifrat, de moment, els morts en 76 i els ferits en 440, tot i que s’espera que les xifres augmentin significativament durant les pròximes hores.

 

El governador de l’estat de Malatya ha assenyalat que només en aquesta zona han mort 23 persones i hi ha 420 ferits. A més, 140 edificis han quedat completament destruïts. Els serveis d’emergència segueixen treballant a les zones afectades.

 

El terratrèmol s’ha produït al voltant de les 04:17 hores, hora local, a la província de Kahramanmaras i a una profunditat de 7 kilòmetres. A més, s’han produït diverses rèpliques de magnitud 6,4; 6,5 i 6,6 que han continuat sacsejant la zona.

 

El president del país, Recep Tayyip Erdogan, ha transmès els seus “millors desitjos” als ciutadans afectats per la catàstrofe i ja ha mobilitzat recursos estatals per donar ajuda.

 

En altres països del voltant també s’ha deixat sentir el terratrèmol, tot i que els seus efectes han estat menors. Malgrat tot, a Síria s’han notificat 42 morts i més de 200 ferits. En total, el terratrèmol s’ha sentit a 14 països, entre els quals hi ha també Israel, Xipre, Jordània o el Líban.