Els coreans canvien com calculen l’edat i, seran dos anys més joves

Fins ara coexistien tres sistemes per calcular l'edat de la població i, per sistema, les criatures al cap de poc de néixer ja tenien un any

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Calcular l’edat d’una persona a Corea del Sud no és gens fàcil: al país coexisteixen tres mètodes diferents per fer-ho i cadascun té unes aplicacions i unes conseqüències jurídiques diferents.

Així doncs el país ha iniciat el camí legal per eliminar el mètode tradicional de comptar l’edat de la població i adoptar l’estàndard internacional. Quan culmini aquest canvi, el 2023, els coreans es restaran un o, fins i tot, dos anys en l’edat que consta als documents oficials.

Dijous, l’Assemblea Nacional de Corea del Sud va aprovar les lleis que canviaran la manera de sumar anys. El canvi en l’edat de tots els coreans als documents oficials es farà al mes de juny, a mitjans del 2023.

La tradició coreana marca que, quan neix una criatura, automàticament se li suma un any de vida perquè es conten els mesos que ha passat a la panxa de la mare.

L’altra peculiaritat de la tradició coreana és que tothom fa anys automàticament l’1 de gener, quan comença l’any.

Així, fins ara i segons l'”edat coreana”, un nadó que neixi a principis de desembre ja té un any, i poques setmanes després, amb el canvi d’any, ja en tindrà dos.

Aquest sistema, en un món cada cop més interconnectat, ha generat confusió social sobre els usos d’un mètode o l’altre.