Desenvolupen un gel eficaç contra els tumors cerebrals més agressius

Avatar photo

Científics de la universitat Johns Hopkins han creat un hidrogel que ha aconseguit guarir el 100% dels ratolins amb glioblastoma.

El glioblastoma és un dels càncers cerebrals més freqüents i agressius, a causa de la seva facilitat per a créixer. Científics de la universitat Johns Hopkins, als Estats Units, han desenvolupat un innovador hidrogel que ofereix grans esperances als pacients amb aquesta mena de tumors.

Aquest descobriment, que ha estat publicat a la revista Proceedings of the National Academy of Sciences, ha obert un nou camí en el tractament d’aquests tumors agressius. Mitjançant aquest innovador mètode d’administració han aconseguit guarir un sorprenent 100% de ratolins que participaven en l’estudi.

Honggang Cui, l’enginyer químic i biomolecular que dirigeix la investigació afirma que “Creiem que aquest hidrogel serà el futur i complementarà els tractaments actuals contra el càncer cerebral”.

COMBINACIÓ D’ÈXIT

L’equip de Cui va combinar un fàrmac anticancerós i un anticòs en una solució que s’autoespesseix formant un gel per omplir els diminuts solcs que queden després de l’extirpació quirúrgica d’un tumor cerebral.

Honggang Cui

El gel pot arribar a zones que la cirurgia podria passar per alt i on els fàrmacs actuals no arriben, per eliminar les cèl·lules canceroses persistents i suprimir el creixement tumoral.

El gel també sembla desencadenar una resposta immunitària en l’organisme del ratolí. Quan els investigadors van tornar a atacar els ratolins supervivents amb un nou tumor de glioblastoma, els seus sistemes immunitaris van vèncer per si mateixos al càncer sense medicació addicional.

Segons els investigadors, sembla que el gel no només repel·leix el càncer, sinó que ajuda a reconfigurar el sistema immunitari per descoratjar la reaparició mitjançant la memòria immunològica.

Així i tot, la cirurgia és essencial per a aquest enfocament. L’aplicació del gel directament al cervell sense extirpació quirúrgica del tumor es va traduir en una taxa de supervivència del 50%. “És probable que la cirurgia alleugi part d’aquesta pressió i permeti més temps perquè el gel activi el sistema immunitari per combatre les cèl·lules canceroses”, ha explicat Cui.

DUR EL MEDICAMENT ALS HUMANS

Gliadel, l’actual teràpia de referència per al glioblastoma, va mostrar taxes de supervivència significatives en experiments de laboratori, però els resultats obtinguts amb el nou gel són dels més impressionants que ha vist l’equip del Johns Hopkins, segons Betty Tyler, coautora i professora associada de neurocirurgia de la Facultat de Medicina del Johns Hopkins.

“No solem veure una supervivència del 100% als models de ratolí d’aquesta malaltia”, ha assenyalat Tyler. “Pensar que hi ha la possibilitat que aquesta nova combinació d’hidrogels canviï aquesta corba de supervivència per als pacients amb glioblastoma és molt emocionant”, ha afegit.

“Aquest hidrogel combina quimioteràpia i immunoteràpia intracranial”, ha explicat Tyler. “El gel s’implanta en el moment de la resecció del tumor, cosa que fa que funcioni realment bé”.

Henry Brem, coautor de l’estudi a la Johns Hopkins, ha conclòs que “El repte a què ens enfrontem ara és traslladar un fenomen apassionant de laboratori als assajos clínics”.

 

 

 

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

El 67% de l’electricitat consumida a Andorra durant el 2022 va ser d’origen renovable

Notícia següent

Port Tarragona aportarà sorra a la platja de La Pineda

Notícies relacionades