Un estudi mèdic ha descobert que una proteïna antienvelliment que disminueix a mesura que passen els anys, Klotho, millora la memòria i rejoveneix el cervell en primats majors.
Aquest estudi publicat a la revista Nature Aging, pot tenir una gran repercussió a l’hora de dissenyar nous fàrmacs contra les malalties neurodegeneratives. El Klotho, millora la comunicació entre neurones, fent que algunes capacitats cognitives en micos d’edat avançada s’arribessin a recuperar.
L’estudi es va fer amb macacos d’uns 22 anys, edat avançada per aquesta espècie, mesurant les capacitats cognitives d’aquests primats abans i després de l’administració de Klotho.
Concretament, amagaven una llaminadura i els macacos havien de recordar on estava amagada. El 60% de micos als quals havien administrat la proteïna se’n recordaven, per només un 45% dels que no els l’havien administrada.
Encara que el mecanisme pel qual millora la funció cognitiva és encara desconegut, els estudis en humans determinaran clarament les possibilitats terapèutiques del Klotho en malalties neurodegeneratives com el Parkinson o l’alzheimer.