Divendres, 14 de juny de 2024
És notícia

Denuncien un home amb 550 fills i demanen que no en tingui més

Avatar photo

"Quan penso en les conseqüències de tot això per al meu fill em poso malalta. L'única forma d'aconseguir que pari és dur-lo als tribunals"

Les autoritats holandeses han denunciat un home, Jonathan M., de 41 anys, per saltar-se els límits de la donació d’esperma al país i acumular un total de 550 fills repartits per diversos països arreu del món, alguns d’ells a Espanya.

 

Segons han informat mitjans locals, l’organització Donorkind li atribueix la paternitat d’uns 550 nens i nenes dels Països Baixos i altres països del món i han demanat al jutge mesures cautelars per evitar que en Jonathan segueixi donant semen i procreant. A més, recorden que el límit legal al país per tenir fills a través de donacions en tractaments de fertilitat és de 25, una xifra multiplicada per 20 per l’acusat.

 

Pel que sembla, tot i que la llei estableix aquest límit de 25 descendents a través d’aquests sistemes, no hi ha comunicació i compartiment de dades entre les diferents clíniques, cosa que va permetre a en Jonathan mantenir relacions amb més de 10 organismes similars. Quan el 2017 el van enxampar, tenint ja 102 fills amb mediació d’11 clíniques, l’home va decidir oferir els seus serveis per Internet i a altres països.

 

Actualment, en Jonathan tindria més de 550 fills per tot el món, un d’ells amb l’Eva, una dona que l’ha denunciat de forma particular pels mateixos fets. “Si hagués sabut que tenia ja més de 100 fills mai l’hauria escollit”, assegura. “Quan penso en les conseqüències de tot això per al meu fill em poso malalta, quants més acabaran afegint-se a la llista? L’única forma d’aconseguir que pari és dur-lo als tribunals“, afegeix.

25 fills per donant

A Holanda, la llei limita la gestació de fills a través de donacions a una xifra de 25, al·legant motius diversos, com ara evitar que es produeixin incestos involuntaris d’aquests nens i nenes quan arribin a edat adulta.

 

Una altra raó seria la preservació de la salut mental dels fills i filles, ja que al país tenen la possibilitat de demanar les dades del seu pare o mare donant, un fet que arribaria a portar-los al coneixement de tenir, com en aquest cas, més de 550 germans, i la impossibilitat de poder mantenir lligams amb tots ells.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

L’Ampolla s’endinsarà en les Setmanes Culturals 2023 durant l’abril

Notícia següent

Detingues dues persones a Reus per intentar ocupar un habitatge

Notícies relacionades