Boatjumping: el repte viral de TikTok que ja ha causat quatre morts

Quatre persones han mort per ofegament, després de trencar-se el coll, en un absurd repte viral de TikTok anomenat 'boatjumping'.

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Almenys quatre persones han mort en els darrers mesos després de seguir un nou -i perillós- repte de TikTok anomenat ‘boatjumping’, segons han informat les autoritats de l’estat d’Alabama, als Estats Units.

‘Els cercadors d’emocions salten de l’esquena dels vaixells que naveguen a gran velocitat, per acabar trencant-se el coll amb l’estela i acabar ofegats’ -afirma el capità Jim Dennis de l’equip de rescat de Childersburg.

@erikhornsten

#boatjumping #boatjump #beer #boatlife #jump#wasted

♬ Bad Boy – Yung Bae & bbno$ & Billy Marchiafava

‘Els últims sis mesos hem tingut quatre ofegaments que eren fàcilment evitables. Estaven fent un repte de TikTok. Puges en un vaixell que va molt d pressa, saltes al costat del vaixell, no et submergeixes, saltes de peus i simplement t’inclines cap a l’aigua’– va continuar Dennis.

PRIMERA VÍCTIMA

La primera víctima va morir al febrer després de submergir-se al riu Coosa mentre la seva dona i els seus fills miraven des de l’interior del vaixell. “Malauradament, ella va enregistrar la seva mort”, va dir Dennis.

Malgrat aquest tràgic final, tres persones més van ignorar les advertències dels socorristes i van sucumbir a la mateixa sort. Una cerca de TikTok de #boatjumping o qualsevol iteració de les dues paraules mostra una colla d’atrevits filmant les seves ‘proeses’ i arriscant-se a una mort instantània.

PARTICIPANTS DE TOTES LES EDATS

“Crec que la gent, quan se’ls filma, és més probable que facin alguna cosa estúpida perquè volen mostrar-se davant dels seus amics a les xarxes socials”– assegura el capità Dennis.

@itsupfam

♬ original sound – Chinaysha

L’elevada velocitat de l’embarcació combinada amb l’aigua tranquil·la fa que sigui una pista d’aterratge perillosa, semblant al formigó. Si una persona que salta des d’un vaixell en moviment no es protegeix el coll i el cap, pot arribar a quedar paraplègic i és més que probable que pateixi una mort instantània.

Dennis insta els navegants a evitar la tendència mortal i instar els seus éssers estimats a no participar. “No ho facis”, va dir. “No val la pena arriscar la vida”.

No sabem si es tracta d’un cas d’imprudència, temeritat o simple estupidesa humana, però la quantitat de morts causada per reptes virals com aquest, deuen ser l’excepció a la tesi segons la qual l’espècie humana està dotada d’intel·ligència.