El famós ‘E. coli’, un bacteri que causa greus infeccions en humans i que és resistent als antibiòtics ha estat trobat al 40% de les mostres de carn dels supermercats espanyols, segons un estudi de la Universitat de Santiago de Compostel·la – Lugo, que en va avaluar 100 productes carnis elegits a l’atzar a les superfícies de venda.
Els productes carnis eren elaborats amb pollastre, gall dindi, vedella i porc. La investigació, iniciada el 2020 i presentada ahir al Congrés Europeu de Microbiologia Clínica i Malalties Infeccioses, va analitzar la quantitat de bacteris potencialment perillosos, com la ‘Klebsiella pneumoniae’ i l’‘Escherichia coli’.
El percentatge de mostres positives d”E. coli va ser’ d’un 68% en gall d’indi, 56% en pollastre, 16% en vedella i 12% en porc. Es creu que l’alt percentatge en les mostres d’aviram són degudes a diferències en la producció i el sacrifici, i en el curt període de creixement que requereixen aquests animals.
Els resultats, que també van avaluar la capacitat de resistència dels bacteris trobats als medicaments, van mostrar que el 40% (és a dir, 40 dels 100 productes analitzats) contenien ‘E. coli’ multiresistent.
SUPERBACTERIS

Es calcula que les infeccions resistents a antibiòtics maten unes 700.000 persones l’any arreu del món, segons l’OMS. La previsió és que per causa d’aquests bacteris ultraresistents morin uns 10 milions de persones per al 2050 si no es prenen mesures.