El famós 'E. coli', un bacteri que causa greus infeccions en humans i que és resistent als antibiòtics ha estat trobat al 40% de les mostres de carn dels supermercats espanyols, segons un estudi de la Universitat de Santiago de Compostel·la - Lugo, que en va avaluar 100 productes carnis elegits a l'atzar a les superfícies de venda.
Els productes carnis eren elaborats amb pollastre, gall dindi, vedella i porc. La investigació, iniciada el 2020 i presentada ahir al Congrés Europeu de Microbiologia Clínica i Malalties Infeccioses, va analitzar la quantitat de bacteris potencialment perillosos, com la 'Klebsiella pneumoniae' i l''Escherichia coli'.
El percentatge de mostres positives d''E. coli va ser' d'un 68% en gall d'indi, 56% en pollastre, 16% en vedella i 12% en porc. Es creu que l'alt percentatge en les mostres d'aviram són degudes a diferències en la producció i el sacrifici, i en el curt període de creixement que requereixen aquests animals.Els resultats, que també van avaluar la capacitat de resistència dels bacteris trobats als medicaments, van mostrar que el 40% (és a dir, 40 dels 100 productes analitzats) contenien 'E. coli' multiresistent.
SUPERBACTERIS
