Vielha ha recuperat l’activitat cultural i esportiva amb 54 esdeveniments aquest estiu

Gràcies a la bona situació en relació a la pandèmia, el municipi ha reprès l’activitat cultural i esportiva, al cap d’un any aturada, suposant el millor estiu a nivell turístic dels últims 30 anys

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Vielha e Mijaran ha finalitzat la temporada d’estiu amb un ampli conjunt d’activitats a nivell cultural i esportiu, havent acollit un total de 54 esdeveniments.

En l’àmbit esportiu, Vielha e Mijaran ha tornat a situar-se com a epicentre del Pirineu amb molta activitat durant tot l’estiu. En aquest sentit, destaca la celebració de proves molt importants com la 1a edició de la competició d’ultra-trail Aran by UTMB, que va acollir a gairebé 4000 persones al juliol, la 4a Trail Vielha-Molières 3010 amb gairebé 500 participants, o la 15a Pedals de Foc Non Stop de BTT que al juny va reunir a gairebé 1000 participants. Així mateix, Vielha també ha apostat pel mototurisme, amb grans esdeveniments com va ser la 10a Rodibook, amb gairebé 1200 participants o la Coast to Coast Triumph de setembre, amb gairebé 140 participants amb la qual va finalitzar la temporada d’estiu el passat 24 de setembre.

La presència de tots aquests esdeveniments esportius va generar una repercussió econòmica de més de 2 milions d’euros en benefici del sector turístic de Vielha e Mijaran, sent el millor estiu tant de Vielha com del conjunt de la Val d’Aran dels últims 30 anys.

En l’àmbit cultural, hi ha hagut el cicle “Ostiu en Familha” amb activitats per a la canalla tots els dissabtes dels mesos de juliol i agost, en diferents emplaçaments de Vielha. Així mateix, hi ha hagut un total de 19 actuacions de música al carrer, dutes a terme els diumenges al migdia en diversos carrers de Vielha. D’altra banda, els grups de danses araneses també han amenitzat els vespres amb un total de 4 actuacions. I finalment, també s’ha pogut gaudir de fires i mercats artesanals, com va ser l’estrena aquest any del Vielha Market, amb paradetes els diumenges a la plaça de l’església dels membres de l’Associació d’Artesans i Artistes de la Val d’Aran.

“Estem molt satisfets per haver tancat un estiu amb tants esdeveniments esportius i culturals que han generat que hagi estat el millor dels últims 30 anys”, comenta l’alcalde de Vielha e Mijaran, Juan Antonio Serrano. I afegeix que “la bona situació en relació a la pandèmia ens ha permès tornar a recuperar l’activitat al carrer i en les instal·lacions municipals, i seguirem amb aquesta línia de treball durant la tardor i l’hivern, amb moltes més activitats per a tota la família”.