La Pedals de Foc Non Stop de Vielha celebra la seva 15a edició

La prova ciclista de BTT comptarà amb gairebé 1000 participants

Aquest pròxim dissabte 26 de juny, la prova ciclista de BTT, Pedals de Foc Non Stop, celebrarà la seva 15a edició, amb el tradicional recorregut que té Vielha com a punt de sortida i d’arribada. Aquesta competició, a més, manté la distinció de Campionat d’Europa Ultra Marathon MTB.

Després de l’aparició de la pandèmia de la COVID-19, l’edició de 2020 va haver d’anul·lar-se, i de cara a enguany, es manté el perfil habitual de 213 km i 6200 metres de desnivell positiu, creuant bona part de la Val d’Aran i les comarques veïnes (Alta Ribagorça, Pallars Sobirà i Pallars Jussà). En tot moment, des de l’organització se seguiran les mesures de prevenció establertes en el protocol per a proves de BTT.

Aquesta competició és ja un clàssic en els esdeveniments esportius de l’estiu a Vielha e Mijaran. La primera edició es va disputar el 2006, i cada any ha augmentat la xifra de participants. Només es va haver de lamentar la no celebració de l’any passat, a conseqüència de la pandèmia.

És una de les proves que més repercussió econòmica comporta per al sector turístic de Vielha e Mijaran, perquè s’espera gairebé 3000 persones durant tot el cap de setmana, comptant amb els participants i acompanyants. La bona situació en relació a la pandèmia, gràcies a les campanyes de vacunació, permet que en l’edició d’enguany, pugui haver-hi una alta afluència de gent en el municipi durant la seva celebració.

El programa de la competició és el següent: Divendres 25 de juny, de les 16 a les 21 hores es durà a terme la recollida de dorsals a l’aparcament de les antigues casernes militars. El brífing no serà presencial, sinó que s’enviarà un vídeo als participants. El dissabte, a les 04.30, tindrà lloc la sortida al Carrer Querimònia, i a la tarda es realitzarà el lliurament de premis a mesura que es completin els podis de les diferents categories.

“Estem contents de poder tornar a rebre la Pedals de Foc Non Stop en el nostre municipi, després de la parada forçada per la pandèmia el 2020. És una de les grans competicions esportives que tenim a Vielha e Mijaran, i que suposa una gran repercussió econòmica per a tot el sector turístic local”, comenta l’alcalde de Vielha e Mijaran, Juan Antonio Serrano. I afegeix que “amb la participació de corredors de diversos països, la Pedals de Foc Non Stop posa a Vielha e Mijaran en el mapa internacional de les competicions esportives i marca l’inici de les proves que han de celebrar-se en el nostre municipi al llarg d’aquest estiu”.