La Jornada Tècnica Vins del Pirineu celebra la seva 9a edició

El programa de la jornada ha conclòs amb la presentació del vi Pirene 2019, la nova referència del celler Família Torres

L’Ajuntament de Tremp ha convocat avui una trentena de professionals del sector vitivinícola i de la restauració en la 9a edició de la seva jornada de referència per al sector Vins del Pirineu.

Enguany, la temàtica de la jornada ha girat entorn a la resiliència dels cellers de muntanya. L’emergència climàtica, social i econòmica porta als cellers, igual que a moltes empreses, a replantejar-se l’impacte de la seva activitat. Si bé les transformacions necessàries per afrontar aquests reptes poden semblar allunyades de la realitat de les petites empreses i poden implicar grans inversions i recursos, l’evidència obliga a avançar cap a alternatives socialment i ambientalment més responsables i cal conèixer eines i estratègies que contribueixin a reforçar i fer més viables i resilients empreses petites com els cellers del Pirineu.

Han participat a la convocatòria experts en diferents àmbits per abordar la dimensió social (Clara Griera, enòloga de la Cooperativa l’Olivera); la dimensió ambiental (Carles M. Gasol cofundador i director de desenvolupament de negoci d’Inèdit, i Jordi Oliveres, cofundador de Piro-negawatt Pirineus i investigador del SUMMLab de la UPC), i la dimensió econòmica i empresarial (Josep M. Canyelles, soci consultor de Vector 5 i coordinador de Respon.cat).

A més, Josep Sucarrats, director de la revista Arrels, ha ofert la ponència introductòria de la jornada: “Connexió entre productor i consumidor en un model agroalimentari resilient”. I David Barriche, enòleg responsable del celler Purgatori, ha estat l’encarregat de presentar la nova referència del celler Família Torres, el Pirene 2019. Aquest nou vi s’elabora amb raïm de la varietat autòctona del mateix nom que la firma Torres cultiva exclusivament a la Finca Sant Miquel ubicada al municipi de Tremp.

Com és habitual en les diferents jornades de Vins del Pirineu, els cellers del Pallars participants han ofert un tast dels seus vins en acabar les ponències.