El primer nadó del 2022 als Pirineus és una nen que es diu Gerard

La criatura ha nascut a les 11.18 hores a l'Hospital de la Cerdanya de Puigcerdà

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

El primer nadó de l’any 2022 a Catalunya és una nena que es diu Alexa i és de Barcelona. La criatura ha nascut a l’Hospital de Sant Pau quan tot just passava la mitjanit, en el moment en què sonava la segona campanada, segons ha informat el Departament de Salut. Ha pesat 3,765 quilos i els seus pares són la Valentina i l’Alexander. Tant la mare com la nena es troben en perfecte estat. Aquest matí, arran de la pandèmia i per garantir les mesures de seguretat, no hi ha hagut la tradicional visita institucional al centre sanitari. Pel que fa a la resta de regions sanitàries de Catalunya, el següent nadó a néixer ha estat la Inas Derraz Reyes, a la regió de Girona. Ho ha fet a les 00.09 hores a l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa.

Els seus pares, la Silvina i el Yassin, són veïns d’Olot. En el moment de néixer, la nena ha pesat 3,210 quilos. A la Catalunya Central, el primer naixement s’ha produït a l’Hospital Universitari d’Igualada, a les 00.14 hores. Es tracta d’un nen, l’Èric Caballero Jové, i ha pesat 3,965 quilos. Els seus pares, la Lídia i el Jordi, són de Piera (Anoia), i és el segon fill que tenen. A la regió sanitària de Tarragona, la Candela ha estat el primer nadó a néixer el 2022. Ho ha fet a les 00.19 hores a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona. Els seus pares són la Jessica i l’Ariel. La Candela, en el moment de néixer, ha pesat 3,740 quilos.

A la regió metropolitana nord, el primer naixement ha tingut lloc a l’Hospital Mútua de Terrassa. El nadó, Leo Torrijos Cobos, ha nascut a les 00.53 hores, amb un pes de 3,295 quilos. Els seus pares, l’Elisabeth i en Daniel, són veïns de Terrassa. El primer nadó de la demarcació de Lleida ha estat la Sany, que ha nascut a les 00.59 hores a l’Hospital Arnau de Vilanova. Els seus pares, la Sara i l’Hammad, viuen a la mateixa capital de Ponent. La nena ha nascut amb un pes de 2,250 quilos. I a les Terres de l’Ebre, el primer ebrenc de l’any ha estat el Dani, fill de la Sanaa i el Bouyad, i ha nascut a l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa a les 3.37 hores, amb un pes de 4,165 quilos.

El primer nadó de la regió sanitària metropolitana sud s’ha fet esperar més i ha nascut a les 8.11 hores del matí. Es tracta d’una nena i ha nascut a l’Hospital Sant Joan de Déu d’Esplugues. Per últim, al Pirineu, el primer nadó ha nascut a les 11.18 hores a l’Hospital de la Cerdanya, a Puigcerdà. Es tracta d’en Gerard Martin Andreu, fill de la Marta i de l’Aleix, amb residència a Argentona i a Sallagosa. En el moment de néixer, ha pesat 2,77 quilos.