El personal d’infermeria de l’Alt Pirineu i Aran ja pot prescriure medicaments mitjançant la recepta electrònica

Més de mig centenar de professionals de la regió sanitària tenen la possibilitat d'emetre plans de medicació

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
Fins a 57 infermeres i infermers dels 345 de la Regió Sanitària Alt Pirineu i Aran ja poden emetre plans de medicació dins el sistema de recepta electrònica amb signatura pròpia. Aquesta pràctica dona visibilitat a les indicacions que duu a terme aquest tipus de personal sanitari i permet evitar duplicitats de visites i esperes innecessàries, contribuint a fer el sistema més eficient, segons han indicat des de Salut.
Es tracta de professionals dels equips d’atenció primària de la Seu d’Urgell, Alt Urgell Sud, la Pobla de Segur i Tremp, gestionats tots per l’Institut Català de la Salut; dels serveis del PADES i de l’Hospital de Dia de l’Hospital Comarcal del Pallars; i d’Aran Salut, tant de l’atenció primària com de l’Espitau Val d’Aran.
Els professionals d’infermeria han obtingut un certificat digital per part del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Lleida, amb el qual ja poden prescriure medicaments. A més del reconeixement que representa aquesta fita, és important remarcar que, d’aquesta manera, es normalitza una situació que forma part de les seves activitats i es millora l’atenció de la ciutadania. Es tracta també de la resposta a una demanda històrica del Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya (CCIIC), que aplega les quatre corporacions infermeres del país.

El procés per posar en marxa la prescripció infermera ha requerit de la cooperació de la Gerència del Medicament, dels col·legis professionals que configuren el CCIIC i de les entitats proveïdores del SISCAT.