El Festival de Música Antiga dels Pirineus tanca la seva X edició

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
El director del FeMAP, Josep Maria Dutrèn (al mig), al costat del director de música de l'ICEC, Xavier Cester, i l'alcalde de La Seu d'Urgell, Jordi Fàbrega. AC

El Festival de Música Antiga dels Pirineus (Femap), celebrat en 33 municipis de la muntanya, ha tancat aquest diumenge la seva X edició amb un 41% menys d’espectadors respecte a l’edició del 2019.

Així, el festival fa una aturada al seu creixement exponencial dels anteriors anys, arribant “només” a reunir 3.234 assistents en els seus 48 concerts programats, segons han explicat en un comunicat.

L’organització atribueix aquesta disminució a les mesures del Procicat, en concret a les restriccions de l’aforament a un 70%, però celebra haver esgotat entrades a 20 dels concerts realitzats durant els mesos de juliol i agost.

Destaquen així mateix que les formacions Stadler Trio, Capella de Ministers, Lore Binon i Jurgen Debuyn, i Serendipia Ensemble hagin penjat el cartell de complet en totes les seves interpretacions.

L’organització s’ha referit també a la seva iniciativa Femap Social, que cerca facilitar l’accés a la cultura als col·lectius més vulnerables amb activitats i propostes socioeducatives i lúdiques per garantir la comprensió de la música antiga, amb la qual aquest any ha programat 19 concerts.