Divendres, 19 d'abril de 2024
És notícia

El Museu de Llívia participa en un projecte europeu que lidera la Universitat de València

Avatar photo

El 6 de maig es farà una jornada que donarà a conèixer de primera mà les eines de recerca més innovadores aplicades al patrimoni farmacèutic

El Museu de Llívia ha estat inclòs en un projecte europeu de digitalització i museïtzació de les farmàcies històriques europees. Aquest projecte, que lidera la Universitat de València (UV) i Aromas Itinerarium Salutis, arriba a Llívia el 6 de maig. Aprofitant l’execució del projecte, el museu acollirà una jornada científica-tècnica, oberta al públic. Així, al llarg del dia, a banda de les conferències i col·loquis que s’hi han organitzat, es podran veure i conèixer les eines de recerca més innovadores aplicades al patrimoni farmacèutic.

El desenvolupament de diversos processos innovadors al voltant dels anàlisis fisicoquímics i l’evolució del 3D i els rajos X en l’estudi del patrimoni que ha promogut la UV, seran aplicats a la farmàcia Esteva, per investigar aquest patrimoni. El treball haurà de servir, posteriorment, per traure profit en una nova museografia tant digital com presencial.

Segons ha explicat el director del Museu de Llívia, Gerard Cunill, “es farà una jornada de portes obertes durant tot el dia, on els ciutadans podran visitar el museu i es trobaran els tècnics de la Universitat de València duent a terme les seves tasques digitals i de presa de mostres per investigar el patrimoni farmacèutic. I, dins d’aquesta jornada hi haurà, també, diverses xerrades i col·loquis on els especialistes explicaran els camps que treballen. En totes aquestes situacions, els visitants podran interactuar amb els tècnics, fent-los les preguntes que considerin més oportunes”.

Cunill recorda que la Farmàcia Esteva es troba en una fase de replantejament de la seva museografia, una idea recollida en el pla estratègic 2022-2030 i que el museu va presentar recentment. “La pensem en clau d’un patrimoni del segle XXI: digital, participativa i que promou la salut; que no només s’enfoca als objectes artístics, sinó, també a tot el coneixement immaterial al voltant del medicament i el patrimoni bibliogràfic, el qual ha estat habitualment marginat, i el qual interpel·la el visitant i el fa reflexionar sobre la seva salut”.

El museu va iniciar ja l’any passat una nova línia de recerca que ha convergit, precisament, amb el projecte Roma Hispana, que duu a terme la Universitat de València i Aromas Itinerarium Salutis, vinculats al projecte d’estudi i museïtzació de la Spezieria de Santa Maria Della Scala (Roma).

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

El Vendrell organitza la seva I Fira de la Salut Comunitària oberta la ciutadania

Notícia següent

El millor bàsquet femení cadet es dona cita a Lleida

Notícies relacionades