Els 2.000 habitatges de les estacions d’esquí de La Molina i Masella estrenen connexió de fibra òptica

Segones residències i apartaments turístics ubicats des de 1.600 metres d'altura en endavant accedeixen a la mateixa velocitat habitual d'Internet disponible a Barcelona gràcies a l'operador català Adamo

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

 La fibra òptica ja és una realitat també als habitatges situats a més altitud al Pirineu català de la mà d’ Adamo. En concret, fins a 2.000 cases i apartaments, majoritàriament segones residències, compten des d’avui amb Internet d’alta velocitat a les estacions d’esquí de La Molina (1.700 immobles) i de Masella (300). Això malgrat estar ubicats a un mínim de 1.600 metres sobre el nivell del mar, quedant molts dels immobles, fins i tot, a diferents cotes superiors.

La mateixa connexió que a Barcelona

L’operador amb seu a la Ciutat Comtal és l’artífex, juntament amb el seu soci de desplegament Einesa Cable, d’aquesta obra d’enginyeria, que suposarà una millora evident en la qualitat de vida d’aquestes 2.000 famílies, siguin residents durant llargs períodes de l’any o visitants ocasionals.

El motiu és que no es tracta d’una infraestructura de mínims que permet només tasques senzilles, sinó que Adamo ofereix, a través d’ella, la mateixa velocitat màxima habitual que es pot trobar a qualsevol gran ciutat, per exemple, a Barcelona. Un Internet ultraràpid de fins a 1.000 Mb.

Adamo i Alp 2500

Cal recordar que La Molina i Masella formen un dels majors dominis esquiables existents al conjunt del Pirineu (anomenat Alp 2500), amb un total de 145 quilòmetres repartits entre més de 130 pistes. S’hi accedeix per mitjà de 33 remuntadors, entre telecadires, telesquís, cintes transportadores i telecordes. A més d’una nodrida oferta d’escoles d’esquí, aventura, hostaleria, esports d’hivern adaptats i fins i tot nocturns.

A més a més, li faltava estar connectat a la resta del món amb qualitat, sense interrupcions ni interferències. D’aquesta manera, gràcies a la fibra òptica d’Adamo -que, a més, és patrocinador de La Molina Club d’Esports ambdues estacions arrodoneixen una variada i impressionant oferta esportiva i de lleure.

Cal destacar que els esmentats 1.000 Mb d’Adamo possibiliten realitzar amb garanties activitats avui habituals: teletreball, educació en línia, compres per Internet, cites mèdiques telemàtiques o gaudir de videojocs, sèries i pel·lícules en remot, entre d’altres.

Adamo aposta per Catalunya

Els treballs ingents executats a La Molina i Masella s’emmarquen en el pla d’expansió que l’empresa continua desenvolupant al Pirineu (ja són 77.000 llars en alçada connectades a Internet d’alta velocitat). Però també al conjunt de Catalunya, amb més de 700.000 famílies que disposen del servei de la companyia: 300.000 a Barcelona, ​​160.000 a Tarragona, 155.000 a Girona i 100.000 a Lleida.