Diumenge, 27 d'abril de 2025
És notícia

La 13a edició del cicle Parlem de Formatge arriba a la Seu d’Urgell

Avatar photo
Aquesta nova edició del cicle, que comptarà amb un total de 7 activitats, arrancarà el 29 d’agost i finalitzarà el 7 de desembre

Aquest matí, s’ha presentat a la Seu d’Urgell la tretzena edició del cicle Parlem de Formatge, que començarà el 29 d’agost i finalitzarà el 7 de desembre. Així ho han anunciat en roda de premsa la segona tinent d’alcalde i regidora de Promoció Econòmica, Gemma Tó, i la coordinadora de l’Espai Ermengol, Anna López.

En el cicle d’enguany es proposen un total de 7 activitats relacionades amb el món del formatge artesà. Hi haurà una activitat per mes, acompanyada de les visites guiades del cicle “La ruta del formatge”.

Aquest any, el cicle se centra molt més en el vessant pedagògic amb diferents propostes de tallers d’elaboració. “El que busquem amb aquests tallers és donar el valor que té el formatge en si, no només com a producte de tast”, ens explica la responsable de l’Espai Ermengol, Anna López.

La regidora de Promoció Econòmica, Gemma Tó, destaca la importància de “viure el formatge” com a capital del formatge que és la Seu. “El formatge no només és un aliment, és cultura del nostre territori, nosaltres som formatge” assegura la regidora.

 

Activitats

El Parlem de Formatge 2024, s’iniciarà de manera oficial el dijous 29 d’agost, amb el taller “Recuit i altres maneres d’aprofitar el xerigot a casa” que tindrà lloc a l’Espai Ermengol, a càrrec d’Aleix Solé, a les 18 h. El cost serà de 10 €.

Una de les novetats és el taller de Maridatge de vins amb formatges, que se celebrarà el dissabte 21 de setembre, a les 20 h, a l’Espai Ermengol a càrrec de Queviures Conxita. El cost d’aquest taller serà de 15 €.

El dissabte 5 d’octubre se celebrarà una de les activitats ja consolidades en aquest cicle, el tast comentat dels guanyadors de la fira de formatges artesans del Pirineu de l’edició 2023, a càrrec d’Eugeni Celery, de l’establiment Ca l’Eugene. Es farà a l’Espai Ermengol, a les 19:30 h, i costarà 15 €.

El dissabte 9 de novembre, es realitzarà el contacontes “Històries d’un palau ple de formatges” a càrrec de Blai Senabre, a la Biblioteca Sant Agustí, a les 12 h. Aquesta és l’única activitat gratuïta que no necessitarà inscripció prèvia.

L’últim taller, “Elabora els teus iogurts i mató a casa!”, se celebrarà el dissabte 16 de novembre a les 17 h, a l’Espai Ermengol. L’activitat, organitzada per demanda popular, estarà a càrrec d’Isabel Guasch de Làctics L’Esquella. El seu cost serà de 10 €.

 

La ruta del formatge

“La ruta del formatge” es tracta d’una visita guiada per les diferents exposicions de l’Espai Ermengol per explicar la història del nostre territori a través del formatge i la importància de la producció lletera per al desenvolupament socioeconòmic de la comarca.

Les visites guiades tindran lloc el dissabte 14 de setembre, a les 18 h, i el dissabte 7 de desembre, a les 17 h. Totes dues tenen un cost de 4,50 € per persona.

 

Inscripció prèvia

Cal recordar que per a participar en totes les activitats, menys al contacontes “Històries d’un palau ple de formatges”, caldrà inscriure’s prèviament.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior
ContempoRanEUS_2024_estiu_a_Cal_Massó

El Festival ContempoRanEUS 2024 tanca la Sessió d’Estiu amb èxit i música innovadora

Notícia següent
La Seu d'urgell

La Seu d’Urgell aprova la convocatoria de subvencions per autònoms

Notícies relacionades