El vot conjunt d’ERC, Junts i Vox bloqueja l’ingrés de 36 milions d’euros anuals

La diputada del PSC per Tarragona, Rosa Maria Ibarra, ha denunciat aquest divendres que “ERC, Junts i Vox han unit els seus vots al Parlament per evitar que prosperés una moció del PSC que demanava que, com a mínim, el 50% dels recursos de l’impost a les nuclears es quedés al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre que són els territoris que, precisament, acullen aquestes centrals nuclears.”

“Doncs bé, gràcies a aquest vot conjunt dels independentistes i de l’extrema dreta les nostres comarques deixaran d’ingressar 36 milions d’euros anuals. Repeteixo, 36 milions d’euros anuals”, ha subratllat la diputada vallenca.

Per tal de fer-nos una idea del que això representa tan sols cal recordar que la mitjana inversora de la Generalitat a Tarragona des de que hi ha Governs independentistes ha davallat per sota dels 50 milions d’euros l’any, una xifra sideralment inferior a les inversions territorials provinents del Govern progressista del president Pedro Sánchez, i també molt inferior a la que hi havia quan teníem presidents socialistes a la Generalitat.

Ibarra ha explicat que “la proposta del PSC defensava els interessos de Tarragona i no demanava res que no passi a altres territoris europeus que acullen centrals nuclears, és a dir, que rebin directament una part dels recursos econòmics que genera la seva presència.”

“Ara bé, aquí ens hem trobat amb què, en un exercici de fariseisme inaudit, els mateixos que denuncien una presumpta desinversió de l’Estat voten en contra que les comarques de Tarragona rebin uns diners que aniran, un cop més, directament a Barcelona. Ho fan a més, amb la complicitat necessària de Vox, clau per tombar la proposta socialista en defensa de les nostres comarques. De traca i mocador…”, ha ironitzat Ibarra.

En el mateix sentit, la diputada del PSC ha demanat a la suma de Govern que lidera el senyor Aragonès “que es tregui la son de les orelles” i que, en conseqüència, “enlloc de seguir jugant amb els vots delegats, reunir-se només amb els eurodiputats independentistes o fer veure que desobeeixen resolucions judicials que acaben acatant, es posi a treballar per defensar els interessos dels catalans i catalanes, també dels que vivim al sud de Catalunya.” 

Cal tenir present que la proposta del PSC també demanava a la Generalitat la reactivació econòmica de les comarques tarragonines. “Volem recordar que el Govern independentista es va comprometre el 2014 a impulsar un pla de reindustrialització de les comarques tarragonines i ebrenques. Doncs bé, vuit anys després (vuit anys!) quina és la conseqüència d’aquest acord aprovat, reivindicat i reiterat? exactament res de res. Rien de rien. No han fet res, més entretinguts com han estat en enviar cartes al president de Kosovo.” 

“Tarragona, sobretot la gent de les comarques tarragonines, no es mereix aquest menyspreu sistemàtic d’ERC i Junts. Aquest és un dels grans canvis que hi haurà quan Salvador Illa sigui president de la Generalitat, que tornarem a estar al mapa de les inversions de la Generalitat”, ha conclòs.