Dijous, 30 de maig de 2024
És notícia

Viñuales (PSC) es compromet a impulsar polítiques per revertir la soledat

Avatar photo

El PSC ha celebrat la Festa de la Rosa 2023 dedicada a la Gent Gran

Aquest dissabte a la plaça Miramar del barri tarragoní de Sant Pere i Sant Pau, el PSC ha celebrat la Festa de la Rosa 2023 dedicada a la Gent Gran. En un acte amb més de  400 persones, el candidat a l’alcaldia, Rubén Viñuales, s’ha compromès a impulsar polítiques públiques per revertir la soledat no volguda en la gent gran i ha anunciat una bateria de propostes que es duran a terme quan assoleixin el govern municipal: “La pandèmia silenciosa a què han de fer front les persones grans és la soledat. A Tarragona viuen més de 25.000 persones majors de 65 anys i gairebé, un 30% d’aquestes viuen soles. Des del PSC, ens comprometem a lluitar contra la soledat i no volguda i per revertir aquesta situació hem presentat un seguit d’iniciatives”. 

El PSC afirma que el que s’hauria de fer és anar a buscar a les persones que estan fora del sistema, perquè les que ja estan al cicle de programes de les llars de jubilats no pateixen aquesta soledat. Per aquest motiu, les i els socialistes aposten per promoure sistemes de noves tecnologies, com ‘Alexa en companyia’, per permetre autoritzar tasques i processos per la millora de l’autonomia i de les activitats de la vida diària de les persones majors. A més, volen reforçar els serveis comunitaris en xarxa, fomentant el contracte entre diferents generacions, i posar en valor el voluntariat sènior, com a eina de treball per aportar les capacitats personals en benefici a les altres persones grans.  

Per Viñuales, un altre dels reptes per millorar la qualitat de vida de la gent gran és lluitar contra la bretxa digital que pateix aquest col·lectiu: “Cada vegada més, els tràmits a  nivell administratiu es fan de forma telemàtica i provoca que molta gent gran no pugui accedir. Cal lluitar contra això, impulsant recursos, donant suport i acompanyament i creant cursos específics a les llars o als centres cívics”.  

El PSC explica que també s’ha de millorar la ciutat de forma que sigui accessible per a la gent gran, com per exemple, impulsant l’esport monitorat als parcs públics o amb un urbanisme més integrador: “Volem generar més voreres adaptades, més bancs, molta millora en l’enllumenat públic i, sobretot, la instal·lació de lavabos públics”.  

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

A presó un home per robar en 10 farmàcies del centre de Barcelona

Notícia següent

Educació destitueix el director de l’institut de les bessones de Sallent

Notícies relacionades