Vila-seca presenta la seva programació cultural de tardor-hivern

El Celler, l'Auditori i el Castell tindran una programació amb concerts, obres de teatre, pel·lícules, conferències i espectacles familiars

temps lectura-Temps de lectura: 3 minuts

Més d’una cinquantena activitats ompliran el calendari cultural de Vila-seca entre aquest setembre i el gener de 2024. A més, per primer cop el Celler de Vila-seca, l’Auditori Josep Carreras i el Castell de Vila-seca han presentat la seva programació de manera conjunta, una dinàmica que volen mantenir en el temps. “Aquesta trilogia amb què hem fet la programació amplifica els possibilitats per gaudir de la cultura i posa en valor els nostres equipaments culturals”, remarca la regidora de Cultura Manuela Moya. Aquesta unió també anirà acompanyada amb la unificació del sistema de venda d’entrades sota una mateixa plataforma: entrades.vila-seca.cat 

Entre tots els actes, destaquen 21 concerts, quatre obres de teatre, set espectacles familiars, 14 pel·lícules, quatre conferències, dos Taps de suro i el Festival Internacional de Curtmetratges de Vila-seca. Un catàleg que pretén “arribar a tothom amb diferents estils i formats”.

Pel que fa als concerts, l’Auditori Josep Carreras acollirà un gran nombre d’ells amb exemples com Midnight Plumbers, G.A.P Ensemble, el Trio Elián, el Trio Alburquerque-Branch-Ferrando, l’estrena mundial de Diana Baker i Dani Espasa, la Franz Schubert Filharminia, el concert de Sant Esteve, el violinista montblanquí Sasha Amorós o el Quartet Gerhard. A més, comptarà amb diversos actes solidaris o commemoratius: la gala benèfica de la Fundació Carreras contra la Leucèmia amb Tomatito, el concert de la Marató de TV3, la celebració dels 50 anys del Cor de Sant Esteve, el 50è aniversari de l’Escola Municipal de Música o el concert de Judit Nederman del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones.

Per la seva banda, l’oferta musical del Celler de Vila-seca vindrà de la mà del concert de la Gira 30 anys de Quico, el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries; el concert del centenari de Victòria de los Ángeles i els taps de suro. Aquesta última proposta es tracta d’un “segell de Vila-seca” i una proposta que combina actuació cultural, una xerrada temàtica i un tast de vins relacionat. Els dos temes dels taps de suro d’aquesta tardor-hivern seran el canvi climàtic i els cítrics.

Al Celler es desenvoluparan principalment l’ampli catàleg d’obres de teatre, els espectacles familiars i una bona cartellera cinematogràfica. A més, el Festival Internacional de Curtmetratges de Vila-seca hi tindrà el seu espai entre el 13 i el 22 d’octubre. A més, tant al Celler com al Castell s’han programat diversos actes per commemorar els 50 anys de la Secció de Lletres de l’Agrupació Cultural de Vila-seca.

El Castell de Vila-seca, pel seu costat, obrirà una nova exposició el 8 de novembre, en aquest cas fotogràfica, de Frank Horvat, que portarà per títol “Please don’t smile”. Tal com ha explicat Manuela Moya, “el Castell, ja amb més de 30.000 visitants, s’ha convertit en un referent de l’art contemporani de la mà de la Fundació Vila Casas”.

Aquesta àmplia programació també compta amb una actuació fora dels equipaments de referència, “El Cant de la Sibil·la” que es podrà gaudir a l’Església Parroquial de Sant Esteve, i anirà a càrrec de l’Ensemble O Vos Omnes, juntament amb la soprano Marta Mathéu.