Segona edició de la Mostra Gastronòmica TASTVM Vila-seca

La mostra tindrà lloc del 18 al 20 de maig al patí del Castell de Vila-seca

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Vila-seca torna a acollir al patí del Castell la seva segona edició de la fira gastronomia TASTVM Vila-seca del divendres 17 al diumenge 20 de maig amb 15 cellers i 9 restaurants participants. Aquest any s’aposta per una ampliació d’horari, ja que el certamen obrirà les portes a les 12 h (l’any passat era a les 18 h) per tal de permetre que els assistents hi puguin anar durant tot el dia, fins a les 1 h (divendres i dissabte) o fins a les 22 h (diumenge).

TASTVM Vila-seca està promogut pel Patronat Municipal de Turisme i comptarà amb la participació de diverses estrelles Michelin com el xef Eduard Xatruch, vila-secà de naixement, i el xef amb una estrella Michelin Carles Gaig, que ha estat l’amfitrió de la presentació del TASTVM al seu restaurant Gaig a casa de Barcelona. Aquests dos cuiners i d’altres duran a terme showcookings d’una durada de 30 minuts i amb una temàtica pròpia. “La importància del TASTVM és la transversalitat i la proximitat que ofereix d’un sector que pot semblar elitista”, ha declarat Pere Segura, president del Patronat i regidor de Cultura.

Productes del territori
El producte local serà el protagonisme. Pere Segura ha explicat que “és molt important fer una divulgació del que som cap enfora i TASTVM Vila-seca ens ho permet”. Eduard Xatruch ha parlat de la importància de donar-li reconeixement a aquells productes i fires del nostre territori i ha declarat, convençut, que “TASTVM Vila-seca no té res a envejar-li a altres fires gastronòmiques del nostre país”. I ha afegit: “És una aposta arriscada, però que val la pena”.

De forma permanent, el camí central d’accés al Castell acollirà una zona de degustacions de tapes de productes locals i de vins i caves procedents de les sis Denominacions d’Origen de Tarragona com el DO Penedès, el DO Conca de Barberà i el DO Montsant. Per maridar, la proposta gastronòmica són tapes de nou restaurants de la província. Els restaurants seran Quinoa (Falset), Més que Tapes (Reus), el Barretet (Castellet), Can Bosch (Cambrils), el Racó de Diego (Cambrils), El Llagut (Tarragona), SORA Sushi (Reus), DO Vinoteca i cuina (Reus) i La Taberna del Misti (Vila-seca).

Activitats per a tots els públics
El certamen obrirà de 18 h a 1 h de la matinada (divendres), de 12 h a 1 h de la matinada (dissabte) i de 12 h a 22 h (diumenge). En aquestes hores, TASTVM Vila-seca tindrà una sèrie d’activitats com 13 tasts dirigits per dos professionals dels vins, Jordi Alcover i Silvia Naranjo, que s’encarregaran d’explicar els vins i caves de la zona als assistents com e. També hi haurà tallers pels més petits de la casa dissabte i diumenge a les 12.30 h que consistiran en la promoció de l’alimentació saludable.

Els preus ronden els 4 euros. Una copa de vi seran 3 euros i uns 4 euros per tapa, també hi haurà l’opció d’un pack de 4 tapes per 14 euros. La beguda com els refrescos i les aigües seran 1,5 euros, mentre que la cervesa i el vermut arribaran als 2 euros.