Pacha La Pineda tanca definitivament

Haurà de fer una forta inversió en insonorització a pocs mesos de que acabi la concessió

Pacha La Pineda ha tancat les seves portes definitivament, tal com va avançar el Diari La Ciutat fa unes setmanes i ha confirmat el seu propietari al Diari de Tarragona. Després de més de 30 anys sent l’epicentre de la festa a la Costa Daurada, l’emblemàtica discoteca ja no tornarà a obrir.

El tancament de la seva pàgina web i l’eliminació de les publicacions a les seves xarxes socials fa unes setmanes va fer aixecar sospites i van començar a circular rumors sobre el possible tancament definitiu. Treballadors de la discoteca ja apuntaven que hi havia un 95% de possibilitats que no tornés a obrir, una cosa que s’ha acabat confirmant definitivament.

La discoteca va obrir les seves portes per última vegada abans de la pandèmia i des d’aleshores no ha tornat a obrir i tampoc hi han hagut intents de fer-ho. Als problemes econòmics derivats de la crisi provocada per la pandèmia de la Covid-19, s’ha de sumar que els propietaris de la discoteca havien de realitzar una important inversió per activar les mesures correctores marcades per una sentència judicial del passat mes de novembre.

Aquesta sentència neix d’una denúncia que l’any 2019 va fer un veí de la zona perquè el soroll de la discoteca no el deixava dormir. Després de comprovar-se que els decibels emetia la discoteca estaven per sobre dels permesos, la jutgessa va decidir multar l’Ajuntament de Vila-seca a pagar 5.000 euros d’indemnització al veí per no haver pres mesures abans i haver fet els ulls grossos.

Des del consistori es va abonar la indemnització al veí de La Pineda i es va obligar la discoteca a realitzar obres d’insonorització per poder tornar a obrir. Cal recordar que la concessió de Pacha La Pineda acaba el 31 de desembre de 2022, després que s’allargués un any per culpa de la pandèmia.

Aquest és el principal motiu del tancament, ja que la forta inversió que suposarien aquestes obres no serien rentables amb el poc temps que queda de contracte. De fet, el propietari de Pacha La Pineda, Jesús Solà, ha assegurat al Diari de Tarragona que per poder fer-les i tornar a obrir necessitarien cinc anys més de llicència, però només li queda any i mig i l’Ajuntament no té intenció de prorrogar la concessió.

Els treballadors de la discoteca que es trobaven en situació d’ERTE des de l’inici de l’estat d’alarma ja estan passant per les oficines per liquidar els seus contractes, segons apunta Solà. D’aquesta manera es posa punt final a una de les discoteques referents de la Costa Daurada les últimes tres dècades.

Història de la festa a la Costa Daurada

L’oci nocturn a la Costa Daurada durant les últimes dècades no s’entén sense Pacha La Pineda. Des de la seva arriba a Salou el 1985, va esdevenir tot un referent al món de la festa a la província i amb el seu trasllat el 1991 a l’actual ubicació de La Pineda va regnar el món de la nit durant molts anys.