Jordi Martí: “La nostra competitivitat és la proximitat i l’atenció personalitzada”

President de l'Associació de Comerciants i Empresaris de Vila-seca (ACEV)

-Com ha anat aquesta campanya de Nadal?
Aquesta campanya de Nadal és la primera amb la nova junta, és a dir, la primera en la qual jo sóc el president de l’associació. Per això, hem optat per ser continuistes amb les accions que es duien a terme en anys anteriors. Per exemple, una acció que des de fa molts anys col·laborem amb l’Ajuntament de Vila-seca és el repartiment del típic brou nadalenc i d’un tros de torró per donar la benvinguda a aquestes festes nadalenques, on l’important és la família i les tradicions. El torró que vam repartir és el Torró més llarg de Catalunya, que aquest any mesurarà 20 m i 19 cm per donar un inici al Nadal d’allò més dolç. També hem fet sortejos de lots de Nadal entre els clients dels nostres negocis associats i, a més, hem dut a terme la distribució de participacions de la Loteria de Nadal.

-L’afluència de gent a les activitats nadalenques organitzades per l’ACEV ha estat bona?
Creiem que l’afluència i l’acceptació de les accions que s’han organitzat ha estat força bona. La campanya de repartiment de torró va atreure moltíssima més gent, més del que ens podíem esperar. Podríem dir que els 20 metres i 19 centímetres de torró que vàrem repartir encara es van quedar curts. Per una altra banda, el sorteig dels lots de Nadal entre els clients dels associats té un resultat molt positiu, ja que és una manera d’agrair i fidelitzar el client dels negocis vilasecans. Aquesta afluència de públic del repartiment del torró indica que l’acceptació de les activitats en aquestes festes nadalenques és molt bona.

-Ara que estem en època de rebaixes, creu que el model de rebaixes ajuda als comerciants vilasecans?
A veure, les rebaixes no només succeïxen a Vila-seca, sinó que són un fenomen globalitzat. Llavors sempre que estiguin ben organitzades ajuden i són un bon recurs pels comerciants. Això sí, hem de tindre en compte que el model actual o tradicional de rebaixes afavoreix més a les grans botigues o a les multi cadenes.

-Quins objectius té l’associació per aquest any 2019?
L’objectiu principal que té l’Associació de Comerciants i Empresaris de Vila-seca és donar suport i promocionar tots els comerços i empreses de Vila-seca. Per això, durem a terme diferents campanyes que impulsin, tant com sigui possible, l’activitat comercial al nostre municipi.

-I quines campanyes dureu a terme?
Actualment, la junta encara està treballant per confeccionar el programa d’activitats del 2019. Llavors no puc donar massa detalls perquè encara no ho tenim tancat. Però sí que us puc avançar que hi haurà campanyes semblant a la del Vila-tapes, que la vàrem recuperar l’octubre de l’any passat perquè en el 2017 no es va realitzar. Aquesta campanya en especial la volem mantenir i millorar-la en allò que puguem, ja que ha sigut una gran promoció per als restauradors participants. A més, ha tingut una gran acceptació i afluència de públic perquè no només va vindre gent de Vila-seca, sinó també visitants dels municipis del costat que ban poder gaudir-ne amb nosaltres.

-Centrant-nos en el comerç, quina diria que és la seva situació actual a Vila-seca?
Tenint en compte l’evolució i les noves fórmules de negoci que s’estan creant actualment, la nostra forma de ser competitius i eficients és la proximitat i l’atenció personalitzada. Creiem que aquesta fórmula és una bona manera de mantenir i guanyar clientela perquè donem un tracte més personal. Des de l’associació, pensem que hi ha un públic que vol i necessita una atenció personalitzada, que rebi un assessorament en les seves compres. En tota mena de compres, ja sigui una peça de roba en una botiga, un bon àpat en un restaurant o una reparació del vehicle en el seu taller de confiança. Això suposa la base del comerç de qualitat.

-Per acabar, què opina de la desestacionalització?
Actualment, crec que hi ha zones del nostre país que estan notant una desestacionalització cada vegada major any rere any. Això en l’àmbit global i general és molt positiu perquè el sector turístic és bàsic per a l’economia de tots. En l’àmbit local i parlant únicament de Vila-seca, seria fantàstic que el turisme fos sempre constant; però depenem en gran mesura del clima que tenim.