Enguany, el Pessebre de Sorra de la Pineda se centra en el paper

Un any més, Vila-seca torna amb el seu tradicional Pessebre de Sorra per Nadal que es podrà visitar fins al 7 de gener de 2019

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

La 19a edició del Pessebre de Sorra de Vila-seca començarà aquest cap de setmana del Pont de la Constitució i s’allargarà fins al 7 de gener de 2019 a la Pineda Platja, justament on el Parc del Pinar de Perruquet. El pessebre té unes dimensions de gairebé 200 metres quadrats de superfície i està format per un total de 400 tones de sorra. Aquest any, les figures bàsiques del pessebre com el nen Jesús o la Verge Maria tindran un aspecte de paper.

El Pessebre de Sorra està format per un total de 8 artistes vinguts de diferents punts d’Europa (Irlanda, Bèlgica, Itàlia i Dinamarca, entre altres). Els 8 artistes treballen la seva pròpia peça, però sempre seguint la temàtica general que serveix de punt d’unió. En aquesta edició, “la temàtica se centra en el paper en les seves diferents variants, sigui cartó o cartolina, entre altres”, ha explicat Núria Vallverdú, coordinadora del Pessebre de Sorra d’aquesta edició. Els artistes treballen amb una sorra sortida d’unes excavacions de la Pineda, que és diferent de la de la platja perquè es pot compactar amb més facilitat. Sobre el treball amb la sorra, Vallverdú ha aprofitat per destacar que “la sorra és un material que permet moltes formes diferents i dóna ales a la creativitat dels escultors”.

Cada any, la temàtica del pessebre és nova i això li aporta un caire d’originalitat. “El pessebre és una barreja d’art efímer i de tradició perquè el pessebre en si és una cosa molt tradicional, però els artistes aconsegueixen donar-li cada any un component de creativitat i d’innovació”, ha assegurat Pere Segura, president del Patronat Municipal de Turisme de Vila-seca. I ha afegit: “Crear cada any un pessebre diferent és un repte, però és una cosa amb la qual ens apassiona participar i apostar-hi”.

Juntament amb el pessebre, es proposen diferents activitats per a tota la família. El dissabte 15 de desembre a les 12  hores hi haurà cantada de Nadales per la Coral de Jubilats de la Pineda i la Coral Veus Grans de Torreforta; el torn de la Coral Nova Unió de Vila-seca serà el dia de després, diumenge 16 a les 12  hores. A més, es donarà l’arribada a l’any nou 2019 amb diferents tallers pels més petits de la casa. El dimecres 2 de gener a les 11:30 hores es podran realitzar ninots de neu fets amb mitjons; el dijous 3 a les 11:30 hores, diademes decorades; i el divendres 4 també a les 11:30 hores, estels de Nadal.