En marxa la sisena edició del Festival Internacional de Curtmetratges de Vila-seca

Paral·lelament les jornades gastronòmiques Cuina de Cine oferiran als visitants 24 plats inspirats en alguns dels curts que es podran veure al festival

La sisena edició del Festival Internacional de Curtmetratges de Vila-seca, FICVI, s’ha presentat avui, 13 d’octubre, en roda de premsa a l’Auditori Josep Carreras de Vila-seca, espai on es projectaran del 16 al 24 d’octubre els curtmetratges seleccionats. La presentació ha anat a càrrec de l’alcalde de Vila-seca i president del Patronat Municipal de Turisme, Pere Segura; el director del FICVI, Josep Varo, i el president de l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de Vila-seca, la Pineda, Juan Hervás. 

El FICVI arriba a una nova edició essent un festival de cinema de qualitat consolidat al territori després de cinc anys, un camí que tal i com expressava l’alcalde de Vila-seca, Pere Segura, “ens ha dut a rebre el reconeixement de l’Acadèmia de Cinema Espanyol com a festival preseleccionador dels curtmetratges que opten als Premis Goya”. 

De les 1.215 obres presentades al FICVI d’arreu del món, a la secció oficial es projectaran un total de 46 curtmetratges, 39 de ficció i 7 d’animació. “Enguany hem obtingut el màxim nombre d’inscrits de la història de FICVI, fet que demostra les ganes de participar-hi i ser-hi”, ha comentat el director del festival, Josep Varo. 

Enguany el FICVI tindrà un maridatge perfecte. Organitzades per l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de Vila-seca, la Pineda, les jornades gastronòmiques Cuina de Cine oferiran als visitants 24 plats inspirats en alguns dels curts que es podran veure al festival. Així, 14 restaurants de Vila-seca, la Pineda acolliran del 14 al 24 d’octubre aquesta mostra “pensada per unificar històries, amb plats perfectament maridats amb el vi de la bodega oficial, probablement una altra forma de valorar els curts presentats i que de  ben segur poden ajudar a entendre millor allò que el cineasta ens vol explicar”, ha explicat l’alcalde.  

“És molt interessant aquesta fusió – ha especificat Juan Hervás, president de l’AEH de Vila-seca – perquè és una bona mostra de que cada cop hi ha més oferta gastronòmica a Vila-seca, la Pineda”. 

Pel que fa a les projeccions, el FICVI arrencarà el dissabte, 16 d’octubre, amb In Situ, un concurs en què s’haurà d’enregistrar un curtmetratge de no més de 3 minuts de durada fent servir els carrers de Vila-seca com a plató i uns elements sorpresa que es coneixeran en començar el concurs. 

El mateix dissabte 16, a les 20:00h, s’obrirà oficialment el festival a l’Auditori Alcalde Josep Malapeira del Conservatori de Vila-seca i, acte seguit, es projectarà el primer passi de curtmetratges. 

Els dies 18, 19, 20 i 22 d’octubre hi haurà passis a l’Auditori Alcalde Josep Malapeira en horari de tarda.  Aquests mateixos dies, al matí, el FICVI es traslladarà als Centres Educatius de Vila-seca per apropar el cinema d’animació en petit format als infants. 

El diumenge, 24 d’octubre, l’Auditori Josep Carreras acollirà la Gala de lliurament de premis a partir de les 18:00 h. En total es lliuraran 7.500 euros en premis repartits en les categories Internacional, Nacional, DO Catalunya, millor curt d’animació, premi Jurat Jove, premi del públic i premis In Situ. Pel que fa al Premi d’Honor a la Trajectòria Professional, la guionista i directora cinematogràfica, Isona Passola, serà la guardonada d’aquesta edició.