Els Mossos denuncien un turista per gravar-se molestant una tortuga marina a Vila-seca

Va gravar un vídeo en el que acaronava i feia petons a una tortuga que volia posar els ous a la costa

Imatge del niu de tortuga careta a la platja de la Pineda de Vila-seca. ACN

La matinada del dia 15 de Juliol, alguns usuaris de les xarxes socials alertaven d’un vídeo penjat en aquesta plataforma en el qual es veia un jove interactuant amb una tortuga babaua (Caretta caretta), i en el qual s’etiquetava la ubicació de La Platja de la Pineda.

Aquesta mateixa tortuga havia protagonitzat durant dies anteriors diverses sortides per nidificar, sense prosperar. Per aquest motiu, el vídeo va arribar ràpidament al Servei de Fauna i Flora del Departament de Territori i Sostenibilitat que va denunciar-ho als Mossos d’Esquadra.

Les gestions d’investigació dutes a terme per l’Àrea Central de Medi Ambient (ACME) i la Unitat Regional de Medi Ambient (URMA) del Camp de Tarragona van permetre, amb la col·laboració de la Policia Local de Vila-seca, localitzar i identificar a l’autor del vídeo. El presumpte autor, un jove de nacionalitat francesa i de 19 anys, va ser denunciat per aquests fets.

La tortuga babaua (Caretta caretta) és una espècie amenaçada i protegida tant per la normativa autonòmica i estatal com pels tractats internacionals, les quals prohibeixen perseguir, molestar, retenir, capturar o dur a terme activitats que impedeixin o dificultin la reproducció d’espècies protegides de fauna silvestre.  Infraccions que poden arribar a ser constitutives d’un delicte contra la fauna protegida.