Dijous, 18 d'abril de 2024
És notícia

Antoni Tàpies protagonitza la primera exposició al Castell de Vila-seca

L’alcalde, la regidora de Cultura i membres de la Fundació vila Casas visitant l’exposició d’Antoni Tàpies al Castell de Vila-seca. JULIO COLLADO

“Antoni Tàpies. La resistència del signe” serà la primera exposició que el Castell de Vila-seca acollirà després de la seva rehabilitació i obertura al públic. Aquesta exposició és fruit del conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Vila-seca i la Fundació Vila Casas que es va signar el desembre de 2018 i que durarà els pròxims quatre anys. A causa d’aquest acord, el Castell de Vila-seca acollirà dues mostres l’any d’artistes dels fons de la col·lecció Vila Casas. “Tradició i cultura es donen la mà en aquest espai”, ha afirmat el director general de la Fundació Vila Casas, Joan Torras.

Segons ha explicat la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Vila-seca, Manuela Moya, la intenció és que el Castell de Vila-seca se situï dins el mapa cultural i sigui un referent al territori. En aquest sentit, ha destacat que l’aposta per l’exposició d’Antoni Tàpies és “una declaració d’intencions del que serà aquest espai”.  Més enllà d’aquest vessant cultural, el Castell de Vila-seca també acollirà un centre d’interpretació sobre la història del Camp de Tarragona i oferirà visites guiades per a tota la població, tot i que especialment es farà amb grups escolars.

“Antoni Tàpies. La resistència del signe”

L’exposició “Antoni Tàpies. La resistència del signe” compta amb un conjunt de 61 gravats de gran format procedents de la col·lecció Vila Casas i que van ser executats al taller de Joan Roma entre els anys 1989 i 1993. Aquesta col·lecció de gravat, és una obra de maduresa de l’artista, quan ja havia definit el seu llenguatge i codificat els signes, símbols i marques que el fan identificable. L’exposició també compta amb l’escultura Campana realitzada amb cera industrial i fusta. A més, tot i que no pertany a la col·lecció Vila Casas, també s’hi exposarà el gravat original que Antoni Tàpies va fer del logotip de la Universitat Rovira i Virgili l’any 1992.

Antoni Tàpies va dissenyar el logotip de la Universitat Rovira i Virgili l’any 1992. JULIO COLLADO
Total
0
Shares
Notícia anterior

Arranquen i roben un caixer automàtic a l'Ampolla

Notícia següent

El PP denuncia la falta de diàleg de l’equip de govern amb el sector hostaler de la ciutat

Notícies relacionades